The Incal: Psychoverse – Table iz novog stripa o Inkalu (GALERIJA)

0

15. novembra izlazi The Incal: Psychoverse, strip koji će proširiti narativni univerzum kultnog ostvarenja Žodorovskog i Mebijusa.

The Incal: Psychoverse - Table iz novog stripa o Inkalu (GALERIJA)

The Incal: Psychoverse je prequel priča izdavačke kuće Humanoids koju je napisao Mark Rasel, a nacrtao Janik Paket. U pitanju je jedan od tri nova naslova koji će proširiti narativni univerzum Inkala.

Smešten u distopijsku budućnost, Inkal je priča o Džonu Difulu, otrcanom privatnom detektivu koji, u toku slučaja koji je pošao po zlu, nailazi na misteriozni objekat, Inkal od kojeg dobija izuzetne moći. Diful se, međutim, tada nalazi u centru sukoba između vladinih udruženja, mutanata, naučnika i političara, svi u potrazi za Inkalom.

Tokom godina, Inkal je potom doživeo nekoliko spin-off serijala, sve po scenariju Hodorovskog: Pre Inkala (crtež Zoran Janjetov), ​​Završni Inkal (Mebijus i Hose Ladron), Kasta Metabarona (Huan Himenez), Tehnooci (Janjetov) i Megalex (Fred Beltran)

Inkal je jako hvaljen i dugo smatran kao pobeda za avangardne stripove, uključujući Mebijusovu definitivnu demonstraciju par ekselans umetnosti. Iako je Psychoverse kreirao potpuno novi kreativni tim, premijerne table koje su objavili iz izdavačke kuće Humanoid pokazuju isti stari stil originala.

Pročitajte: “The End is Nigh” – Priča iza Roršahovog natpisa

„Inkal Žodorovskog i Mebijusa je zadivljujuće dostignuće“, rekao je Paquette za ScreenRant, primetivši njegovu opipljivu strepnju zbog ulasku u ulogu koju je nekada imao legendarni umetnik. „Samo uz pomoć pametnog pisanja Marka Rasela i veštine boje Dejva Mekejga, uspeo sam da skupim hrabrosti da se usudim da stavim noge u najveće cipele koje postoje.“

Rasel je bio oduševljen naslovom, rekavši za ScreenRant: „Divno je kada počnete da radite na priči iz univerzuma koji toliko volite, i potpuno menja život kada upotrebite taj univerzum da pišete o stvarima koje su vam zaista važne. Incal: Psyhoverse je za mene to i više od toga.”

Druga dva naslova iz univerzuma Inkala koja nas takođe očekuju su i Dying Star koji će realizovati Dan Watters i Jon Davis-Hunt, a treći će se zvati Kill Wolfhead i na njemu će raditi Brandon Thomas i Pete Woods. 

Podsećamo i da je u novembru objavljeno da će Inkal dobiti i svoju filmsku adaptaciju koju će režirati oskarovac Taika Waititi.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x