Bonelijeva naslovnica stvorena veštačkom inteligencijom

0

Jedna od naslovnica za izdanje Nejtana Nevera br. 379 napravljena je programom veštačke inteligencije.

Bonelijeva naslovnica stvorena veštačkom inteligencijom

Izdanje Nejtana Nevera koje izlazi u decembru doneće sa sobom naslovnicu koja je dizajnirana sa programom i veštačkom inteligencijom. inteligencijom

,,Kompjuter bi zaslužio da ga nazovemo inteligentnim, ako bi mogao da prevari osobu da je i sam osoba”, izjavio je 1950 godine matematičar Alan Tjuring, jedan od očeva kompjuterske nauke.

Prošlo je nekoliko godina kako je kompjuter ušao na radne stolove crtača, čak i u Italiji, ali razvoj prave „veštačke inteligencije“ usmerene na autonomno stvaranje umetničkih dela je relativno nova oblast istraživanja. Jedan od najkorišćenijih programa kada je u pitanju veštačka inteligencija je Midjourney, sposoban da kreira slike počevši od jednostavnih tekstualnih opisa onoga što želite da postignete.

Pročitajte: Neobjavljeni strip o Miraclemanu izlazi posle 30 godina (GALERIJA)

Serđo Đardo je upravo koristeći Midjourney sproveo eksperiment stvaranja prve Bonelijeve naslovnice koju je dizajnirala veštačka inteligencija. Eksperiment – savršeno uspešan! Toliko intrigantna naslovnica svidela se ljudima iz Bonelija i uspela da ih ubedi da odštampaju izdanje sa njom kao sekundarnom, ‘korica B’ naslovnicom.

Izvor: Sergio Bonelli Editore

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x