Malo poznata priča o poreklu Pingvina

0

Pingvin je svima poznati Betmenov neprijatelj i jedan od najpopularnijih i najupečatljivijih strip negativaca.

Pingvina su davne 1941. godine stvorili Bob Kejn i Bil Finger. Uprkos tome što je decenijama harao Gotamom i zadavao muke Betmenu, čitaoci nisu dobili priču o poreklu Pingvina sve do 1981. godine.

Kratka priča o poreklu Pingvina objavljena je u Best of DC Blue Ribbon Digest #10 (1981). Edicija Best of DC je 80-ih kao i sve forme sažetaka određenih priča bila rezervisana za reprinte, uglavnom priča važnih za kontinuitet. Best of DC Blue Ribbon Digest #10 je uglavnom kolekcija priča koje jesu reprint, ali ovo izdanje je sadržalo i jednu potpuno novu priču, prvu priču o poreklu Pingvina.

Puno ime mu je Oswald Chesterfield Cobblepot, dečak koji živi sa bolesnom, ali dominantnom majkom. Njegov otac je poginuo nakon što je izašao napolje bez kišobrana, kada ga je uhvatila iznenadna kiša, te je kasnije preminuo od upale pluća. Od tada majka stalno tera malog Osvalda da uvek nosi kišobran i nikad ne izlazi napolje bez njega. Njih dvoje žive od prodavnice ptica o kojima Osval vodi računa i otuda dolazi njegova ljubav prema pticama.

Pročitajte: Zašto Power Girl ima toliko velike grudi?

Deca su često zadirkivala i zlostavljala Osvalda, što zbog debeljuškastog izgleda, što zbog smešnog hoda, što zbog toga što stalno nosi kišobran. Nadenuli su mu nadimak Pingvin jer se slično pingvinima gegao dok je hodao. Zbog ljubavi prema pticama, Osvald je odlučio da studira ornitilogiju, ali je o pticama znao više nego njegovi profesori. Ubrzo mu je majka preminula i ostavila mu prodavnicu ptica da o njoj vodi računa. Ali, njegova majka je ušla u dugove zbog njene bolesti, pa su mu zbog toga izvršitelji ubrzo oduzeli prodavnicu i ptice. 

Osvald je bio ljut na ceo svet zbog onoga što su mu zli ljudi priredili, pa je stoga odlučio da postane kriminalac. Iako ga u početku drugi kriminalci nisu shvatili ozbiljno. On je uskoro izgradio svoj stil i imidž. Odelo, šešir i monokl postaju deo njegovog stajlinga, a kišobran postaje njegovo oružje iz koga ispucava metke kalibra .45. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x