Zašto Power Girl ima toliko velike grudi?

Definišuća stavka Supermenove rođake Power Girl su njene ogromne grudi.

Zašto Power Girl ima toliko velike grudi?

Power Girl se prvi put pojavila u All Star Comics #58 iz 1976. godine, kao Karen Starr, još jedna zemaljska verzija Kare Zor-El zvane Supergirl. Stvorili su je Gerry Conway, Ric Estrada i Wally Wood. Sa svim istim moćima kao Supergirl, Power Girl je postala starija, zrelija i smelija verzija lika koja se borila zajedno sa Američkim društvom pravde. Power Girl ima kratku kosu, belu odeću od spandeksa zajedno sa crvenim plaštom. Jedna od glavnih razlika između Supergirl i Power Girl je koliko je ova potonja otvoreno seksualizovana, bez očiglednijeg primera od onoga što mnogi nazivaju njenim potpisom „prozorom za grudi“. Iskreno, to je jedno od najmanje praktičnih odela superheroja u stripovima.

Ona je upravo onakva kakva bi tinejdžerka koja živi i odrasta u našem društvu. Lepa i primamljiva (svi u tim godinama žele da budu lepi) po tradicionalnim standardima, ali beskompromisna, hrabra, supersnažna, poštovana od svih oko nje, i sposobna da leti.

Pročitajte: Kako su Nindža Kornjače originalno trebale da se zovu

Ono po čemu je Power Girl ostala najprepoznatljivija tokom godina su njene ogromne grudi. Za to je zaslužan crtač Wally Wood. On je bio ubeđen da urednici ne obraćaju pažnju na ono što on radi, stoga je rešio da grudi ove strip junakinje crta sve veće i veće sa svakim sledećim brojem, sve dok neko ne primeti. Trebalo je oko 7,8 brojeva dok se neko od urednika nije zapitao: ‘Hej, šta je sa ovim grudima?’ Nakon toga Wood je stao sa tim. 

Dakle za ogromne grudi Powerr Girl je zaslužna obična šala strip crtača i provokacija namenjena tadašnjim urednicima. 

Postoji mnogo legendi o tome zašto su grudi Power Girl ogromne, ali ova priča je najuverljivija, iako sam Wally Wood odavno nije među živima, tako da niko iz prve ruke ne može to stoprocentno da potvrdi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x