Kako su Nindža Kornjače originalno trebale da se zovu

0

Svima je poznato to da su Nindža Kornjače dobili imena po renesansnim umetnicima, ali malo fanova zna kakav je bio prvobitni plan za njihova imena.

Kako su Nindža Kornjače originalno trebale da se zovu

Nindža Kornjače su kreirali Piter Lerd i Kevin Istman, a prvobitno su započeli kao crno-beli indie strip, da bi sa pojavom animirane serije iz 80-ih Nindža Kornjače stekle svetsku popularnost i postale fenomen. Ipak, malo ljudi zna kako su Nindža Kornjače originalno trebale da se zovu.

Već smo pisali o tome kako su Lerd i Istman osmislili koncept Nindža Kornjača, ali ne i o prvobitnim planovima za njihova imena. Kada je došlo vreme da nadenu imena svojim likovima, Lerd i Istman su imena izvukli iz kopije knjige o istoriji umetnosti i nazvali kornjače po svojim omiljenim renesansnim umetnicima. 

Ipak, Lerd i Istman su prvobitno hteli kornjačama da daju japanska imena, kako time ispratili ceo koncept nindži. Nakon što nisu uspeli da smisle nijedno ime, par je na kraju odlučio da ih imenuje po renesansnim umetnicima, a Lerd je rekao: „Osećalo se dovoljno čudno, ali se uklapalo u koncept”. Nema nagoveštaja o tome koja su japanska imena četiri kornjače mogla biti, iako se čini da se rana konceptualna umetnost Istmana za Lea iz 1984. godine pominje kao „Ken“ – možda kao omaž poznatom japanskom glumcu Kenu Takakuri.

Pročitajte: Kako su nastajale Nindža Kornjače + Skice

Avaj, dok same kornjače nikada nisu dobile prava japanska imena, drugi likovi jesu. Splinter je prvobitno bio kućni ljubimac Hamato Jošija, nindža majstora kojeg je ubio rivalski nindža Oroku Saki, koji kasnije postaje vođa klana Stopala i usvaja ime „Šreder“. Kasniji u pričama originalne strip serije takođe je predstavljen Karai, Šrederov drugi komandant u klanu Stopala, koja je, barem u nekim iteracijama, zapravo Oroku Karai, Šrederova ćerka. zovu

Naravno, imena čuvenih renesansnih umetnika Leonarda, Donatela, Mikelanđela i Rafaela sada će zauvek biti povezana sa TMNT franšizom, tako da su Istman i Lerd na kraju napravili pravu odluku.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x