Novi nastavak stripa – “Korto Malteze: Berlinske noći”

0

U slobodnu prodaju izašao je strip “Korto Malteze: Berlinske noći” kojeg su uradili scenarista Juan Díaz Canales i crtač Rubén Pellejero.

berlinske noci stripblog

Canales je strip scenarisao prema Prattovom sinopsisu, a strip je objavljen u izdanju Castermana septembra 2022. godine.

Pročitajte: DC je otkrio Džokerovo pravo ime

Radnja stripa je smeštena u jesen 1924. godine u Berlinu. Korto otkriva prelepi grad u kojem se, iza uglačane spoljašnjosti kriju sukobi između komunista i nacista, kao i surova ubistva. 

Zaplet radnje započinje kada Korto vidi da mu je prijatelja ubijen. On započinje svoju istragu po kabareima, zamkovima nacista i stanovima nemačke aristokratije od Berlina do Praga. Korto se nalazi pod konstantnim nadzorom tajnih organizacija, komunista i korumpiranih policajaca. 

Dok je radnja stripa veoma dinamična i zamiljiva, crtač Pellejero pokušava, nekada uspešno, a nekada i ne, svojim studijama da stvori vlastiti dojam lika, ali ipak da ostane pod onim, Prattovskom principom. 

Iako mnogi misle da bez Pratta nema Korta, ovaj nastavak, kao i oni prethodni bez Huga Pratta je veoma interesantan i predstavlja pristojan omaž starom majstoru.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x