Promocija strip omnibusa “Usta” u Velikoj sali SKC Beograd

0

U velikoj sali SKC-a, 8. septembra održaće se predavačko-prezentacioni program iz ciklusa strip i ilustracija Kosta Milovanović “Usta” – promocija strip omnibusa.

usta stripblog

Događaj će početi u 19 časova, a izložba će trajati do 19. septembra. O stripu govore: Zoran Penevski, scenarista i strip teoretičar; Kosta Milovanović, autor.

Strip autor i ilustrator Kosta Milovanović rođen je 1971. u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, odsek zidnog slikarstva, 1999. godine. Magistrirao je zidno slikarstvo 2004. godine na istom fakultetu. Od 2006. član je Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Srbije. Od 2000. do danas ilustruje izdanja izdavačkih kuća Politika, Kreativni centar, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Laguna, Bigz, Nolit, Novi logos, Pčelica, Klet, Službeni glasnik i dr. U izdanju Pčelice 2019. godine objavlјuje roman za decu Luka mali slikar, navodi se u saopštenju Studentskog Kulturnog Centra Beograd.

Od 1998. predavač je na više radionica vezanih za likovnu umetnost. 2001/02. radi kao profesor crtanja i slikanja u Školi za dizajn u Beogradu a od 2004. do danas radi kao profesor likovne kulture u OŠ „14. oktobar“ u Obrenovcu gde trenutno i živi.

usta stripblog

Autor je više murala i dobitnik desetak značajnih nagrada i priznanja na festivalima, sajmovima, konkursima i takmičenjima iz domena ilustracije, stripa, ilustrovanja knjige i filma kratke elektronske forme.

Nјegov najnoviji strip omnibus, kojeg predstavlјamo, donosi četiri priče o jednom junaku: Sve što ste ikada sanjali; Tajna balzamovog sirćeta, Usta i Zlatna krila Manojlova.

Za strip priču Usta 2017. godine Milovanović dobija Nagradu izdavačke kuće Besna kobila na Međunarodnom salonu stripa SKC Beograd.

Izložba neće imati svečanu ceremoniju otvaranja, a biće otvorena za posetioce od 8. septembra od 8.00 časova.
ponedeljak – petak: 8.00 – 20.00 / subota: 8.00 – 15.00

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x