STANA LI PREZENTS: Moć Prstena Green Lanterna!

0

Super – herojska družina Green Lantern, koja je imala čast da ponese na svojim rukama zeleno, magično prstenje, imala je toliko sukoba sa zlim silama, da je uspela da pokaže šta sve može jedan ukrasni predmet, umnožen u nekoliko primeraka.

prsten stripblog

Svi članovi ove herojske družine Prsten nose na levoj ruci, na domalom prstu, kao znak doživotne vezanosti sa svojim saborcima. Prsten je snažan objekat čije sposobnosti nadilaze vreme i prostor, gotovo su neograničene. Uz njegovu pomoć se prelaze galaksije, probijaju se sunčevi sistemi, čuva se svemir od loših sila, putuje se brzinom većom od svetlosti. Svako ko nosi Prsten može brzo da zaceli svoje rane, lomove, posekotine. Sa njim se putuje kroz vreme, ali je poželjno ne raditi to, jer onaj koji putuje može da izgubi pamćenje i mora da traži novi identitet. Prsten je i nešto poput današnje Wikipedie, u njemu je uskladišteno znanje koje svaki Green Lantern drži na svom prstu i dostupno mu je u svakom trenutku. Osim što im daje informacije, Prsten može stvoriti i hologramske projekcije koje stvaraju ljude i događaje vezane uz temu. Kosmički entitet koji daje moć prstenju je Starheart- drevni artefakt koji su stvorili Guardians of the Universe.

Pročitajte: Kako je nadošla inspiracija za Green Lanterna i još ponešto…

Prsten je sposoban stvoriti polje oko junaka, koje ih održava u životu, u uslovima nemogućim za život – pod vodom, u grotlu vulkana, u svemiru. Štiti od ekstremnih vrućina i hladnoća, blokira zračenja i udarce od metaka ili letećih krhotina. On stvara barijeru koja omogućava disanje i uklanja ugljen – dioksid. Pošto je Green Lantern međugalaktička organizacija u borbi protiv Sila Zla, na svom putu sreće mnoštvo nepoznatih vrsta sa kojima im Prsten omogućava komunikaciju, tako što nepoznat jezik svom gospodaru prevodi na maternji, a maternji sagovornicima prevodi na njihov jezik. Prsten omogućava da se boja odeće menja u skladu sa okolinom, pa tako onaj ko ga nosi postaje nevidljiv. Energetska konstrukcija prstena je zelena, a žuta boja mu je slabost. Vremenom, i to je savladano uz pomoć snažne volje pojedinca, koji je uspevao da nadvlada ovu prepreku. Uz pomoć Prstena savladavaju se neverovatne brzine, a za putovanje od Zemlje do Marsa, potrebno je svega 15 sekundi. Samo jedan čovek je, osim pripadnika Green Lantern, sposoban da upravlja moćima Prstena – Batman.

I još nešto, i to mnogo važno: Green Lantern uz pomoć Prstena može da stvori kriptonit, fatalan za Supermena. Formulu za stvaranje kriptonita pročitao je Martian Manhunter u Supermenovim mislima, uz pomoć telepatije i poslao je Kyleu Rayneru da je iskopira. Prvi ljudski Green Lantern nije bio Alan Scott, niti Hal Jordan, već sveštenik Jong Li iz Kine, iz 660. god. 

Autorka: Tatjana Smiljanić, autorka kultne Facebook stranice PredArtor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x