She-Hulk: Kako smo upoznali rođaku velikog zelenog titana

0

Sa dolaskom She-Hulk na Disney+ u istoimenoj tv seriji, vreme je da se malo bolje upoznamo sa Hulkovom rođakom.

She-Hulk: Kako smo upoznali rođaku velikog zelenog titana

Mnogi fanovi ne znaju mnogo toga o She-Hulk, osim toga da je ona verovatno samo ženska verzija Hulka i rođaka Brusa Banera. 

Njeno poreklo je jednostavno. U stripovima se pojavila kao Dženifer Volters, rođaka Brusa Banera. Voltersova je bila uspešan advokat u Los Anđelesu pre nego što je uopšte stekla svoje moći. Jednog dana, kada ju je Brus posetio, upucali su je gangsteri koji su želeli da ućutkaju njenog klijenta pre nego što svedoči protiv njih. Da bi joj spasao život, Bruce joj je dao transfuziju svoje ozračene krvi, ostavljajući joj mogućnost da se transformiše u zelenu i mišićavu verziju sebe kada se naljuti.

Kako je sticala iskustvo sa svojim Hulkovskim moćima, Dženifer je otkrila da ima mnogo više kontrole nad svojim moćima nego što je Brus imao nad svojim Hulk oblikom. She-Hulk se može transformisati iz Dženifer u She-Hulk po želji, zadržavajući svoju inteligenciju i samokontrolu. Za razliku od Hulka, koji otelotvoruje Brusov potisnuti bes, She-Hulk predstavlja samouverenost i samopouzdanje, osobine Dženifer Volters koje ona sama često nije mogla da izrazi . Zbog toga je Dženifer savršeno prijatno da bude u She-Hulk obličju sve vreme, uključujući i kada se bavi advokaturom.

She-Hulk se prvi put pojavila u Savage She-Hulk #1 1980. godine u stripu Stena Lija, koji je napisao samo prvi broj, i Džona Bjušeme. She-Hulk je nastala zbog popularnosti tv serije The Incredible Hulk iz 1977. godine i tv serije The Bionic Woman. U Marvelu su se plašili da bi izvršni producenti serije mogli u seriju ubaciti žensku verziju Hulka, pa su odlučili da sami krenu sa objavljivanjem stripova o ženskom Hulku kako bi se postarali da imaju autorska prava na lika, ako se sličan lik pojavi u tv seriji. 

Pročitajte: Koji strip junak je bio inspiracija za stvaranje Cat Claw?

She-Hulk ubrzo postaje dovoljno jedinstvena, popularna i nezavisna od svog daleko poznatijeg rođaka. Nekoliko godina kasnije, pridružila se Osvetnicima i postala jedan od najizdržljivijih heroja tima. Takođe je bila mnogo zastupljenija u timu Osvetnika od samog Hulka. 

Moći Dženifer Volters su kao i kod njenog rođaka Hulka zasnovane na gama zračenju. Ona nema beskonačnu granicu moći kao Hulk, ali kada se preoptereti gama zracima itekako može da postane podivljala i nezaustavljiva poput originalnog Hulka. 

Godine 2004. She-Hulk je dobila još jednu solo seriju, ovog puta kombinaciju superherojske priče/pravne komedije koja se fokusira na njenu karijeru dok radi kao advokat specijalizovan za slučajeve superheroja. Spašavala je dan na sudovima kao i na ulicama, predstavljajući i nevine zlikovce i heroje poput Spajdermena. Kao i njen prijatelj Daredevil, Dženifer Volters se etablirala kao jedan od najupečatljivijih Marvelovih advokata. Njen briljantan pravni um joj je jednako važan kao i njena nadljudska snaga.

TV serija o She-Hulk će svoju premijeru na Disney+ imati 18. avgusta 2022. godine.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x