“Propovednik – Biće skoro propast sveta”: …neka bude nije šteta!

0

“Biće skoro propast sveta! Neka bude nije šteta! Biće skoro propast sveta!” – Kaže jedan stara pesma iz jednog starog jugoslovenskog filma.

bice skoro propast sveta stripblog

Prikaz stripa “Propovednik – Biće skoro propast sveta” Garta Enisa i Stiva Dilona u izdanju Darkwooda

Vertigov serijal “Propovednik” od 51-58 epizode analizira i razotkriva pozadinu još dva lika, možemo slobodno reći pored velečasnog Džesija Kastera, dva najbitnija aktera priče. 

Pročitajte: “Propovednik: Spasenje”: Kad božji službenik postane šerif

Tulip O’Her došla je na svet ispraćajući svoju majku koja ju je donela na njega. Čitavo svoje detinjstvo je provela sa ocem koji ju je voleo, ali i tretirao kao dečaka. Vodio ju je u lov i ponašao se prema njoj kao prema svom sinčini! Međutim, nakon nesreće u lovu, Tulip ostaje sama i prolazi trnovit put sve dok nije upoznala čoveka svog života, jednog teksaškog sveštenika iz malog mesta u zabačenim krajevima zemlje. Priča o Tulip je veoma emotivna, ali i žestoka, jer ju je otac, ali i život naučio da ne prašta nikome. 

bice skoro propast sveta stripblog

Sa druge strane, iako smo već imali prilike da otkrijemo Kasidijevu povest, ovde saznajemo ko je on zapravo. Kasidi je pravi vampir, ali ona teža varijanta. On je energetski i emotivni vampir koji uništava ljude, zapravo žene zaljubljene u njega. Jedna beskućnica otvorila je svoju grešnu dušu pred propovednikom i potvrdila mu ko je i šta je njegov najbolji prijatelj zapravo i kolika je to zver.

Serijal “Propovednik” je uvek bio na ivici emotivnog pucanja njegovih likova, ali ovoga puta je pukla nit koju je Gart Enis gradio, a Stiv Dilon oslikavao. 

Ono što je najupečatljiviji momenat u ovoj knjizi jeste početak vrtoglave ljubavi između Džesija Kastera i Tulip. Ova rok balada njihovog ljubavnog vira talasa čitaoce poput vetra u kosi dok se juri kabrioletom.

bice skoro propast sveta stripblog

“Biće skoro propast sveta” sakuplja epizode “Sloboda samo znači da nemaš šta da izgubiš”, “I devojke ubice umeju da plaču”, “Previše glup za Njujork, previše ružan za El-Ej”, “Svi su moji sni sazdani na tebi”, “Glasnik”, “Smeši se kao kapije pakla”, “O Ircima u Americi” i “Tačka na I crtu na T”.

Darkwood je integral objavio 2017. godine u standardnom izdanju, a epizode su u originalu objavljivane 1999. godine, a integral 2000. godine. 

Veliko finale je sve bliže i biće krvavo čak i za svece.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x