Kada je Hellboy sreo Yu-Gi-Oh!

0

Pokojni Kazuki Takahaši, kreator mange Yu-Gi-Oh! je bio veliki fan američkih stripova.

Kada je Hellboy sreo Yu-Gi-Oh!

Omiljeni mu je bio Hellboy, te su 2004. godine on i Majk Minjola razmenili crteže na temu svojih popularnih kreacija. U jednom intervjuu za Shonen Jump, od Takahašija je zatraženo da nacrta svog omiljenog strip junaka, pa je on nacrtao mashup Hellboy-a i Yugi-a. Yu-Gi-Oh!

Takashi je nacrtao Hellboy-a sa frizurom Yugi-a, sa hiljadugodišnjom zagonetkom oko vrata, u istoj odeći i sa diskom za kartaški duel. 

Kada je Takahaši nacrtao Hellboy-a u stilu Yugi-a, iz Shonen Jump-a su kontaktirali Majka Minjolu i on je kao fan Yu-Gi-Oh! serijala rado prihvatio da nacrta svog Hellboy-a koji odaje omaž Takahašijevom serijalu, te su dvojica autora razmenili ove crteže.

POVEZANO: STRIP LIČNOST KAZUKI TAKAHAŠI: Strastveni duelista

Crteže je publika po prvi put videla u Shonen Jump magazinu. U pitanju je svakako jedan zanimljiv mashup koji čitaocima raspaljuje maštu i pokazuje uzajamno poštovanje dvojice velikih autora.

Manga Yu-Gi-Oh! je nastala 1996. i objavljivana je u nedeljnom Shonen Jump magazinu u periodu od septembra 1996. do marta 2004. godine. 

Ranom zorom u sredu 6. jula 2022. godine, obalska straža Japana je pronašla beživotno telo čoveka kako pluta u okeanu nekih 300 metara od obale grada Nago (ostrvo Okinava). Nastradali muškarac je nosio disaljku, podvodne naočare, peraja i majicu, indikator da je išao na rekreativno ronjenje. Jedna rent-a-kar kompanija je stupila u kontakt sa policijom, smatravši da je dotična nastradala osoba njihov klijent koji im nije uzvratio pozive tokom te kobne srede. Na veliku žalost sveta stripa, igara i pop-kulture uopšte, ta osoba je bila niko drugi do Kazuki Takahaši, autor stripa „Yu-Gi-Oh!“, jednog od najpopularnijih manga serijala ikada.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x