Boneli objavljuje novi serijal stripova posvećen Mefistu

Sergio Bonelli Editore najavio je novi serijal stripova posvećen Mefistu, Teksovom najvećem neprijatelju.

Boneli objavljuje novi serijal stripova posvećen Mefistu

Serijal pod nazivom Teks protiv Mefista doneće sve priče u kojima se Mefisto pojavio. Prvi tom nosi naslov Grlo smrti i prikuplja prva dva istorijska ukazanja Mefista na prelazu iz pedesetih u šezdesete u epizodama Odmetnik i Grlo smrti, koje je obe napisao Đanluiđi Boneli uz crteže Aurelija Galepinija. posvećen

Mefisto, čije je pravo ime Stiv Dikart, jedan je od najslavnijih i najdugovečnijih likova u svetu Teksa. Kreirao ga je Đanluiđi Boneli i grafički ga je okarakterisao Aurelijo Galepini, prvi put se pojavio 1949. u broju 35 prve serije priča o Teksu (kasnije ponovo štampano 1959. pod nazivom Odmetnik).

Pročitajte: O čemu se radi u novom filmu o Asteriksu?

Mefisto, čije je pravo ime Stiv Dikart, jedan je od najpopularnijih i najdugovečnijih likova u serijalu o Teksu. Mefisto se najpre predstavljao kao iluzionista koji se odlikovao šiljastim brkovima, mrkim pogledom i čudnim crvenim kostimom i zabavljao publiku salona magičnim predstavama. Ali ubrzo je otkriveno da je njegov posao mađioničara bio paravan za njegovu ulogu špijuna  Meksikanaca. U toj prvoj priči suočio se Teksom i izgubio, ali se kasnije više puta vraćao, poprimajući sve mističnije karakteristike, dok nije savladao okultne umetnosti.

Ovom novom serijom Teksa, Sergio Bonelli Editore donosi sve priče u kojima se pojavljuje Mefisto. Projekat  ide paralelno sa redovnim avanturama Teksa, u kojima se Mefisto vraća, počevši od Teks 738. u epizodi pod naslovom Ludnica doktora Vejlanda koji distribuiran na kioscima u Italiji 7. aprila. U pitanju je nova priča u kojoj se Mefisto vraća na stranice stripova o Teksu nakon 20 godina i prostiraće se u 7 narednih brojeva. 

Teks protiv Mefista: Grlo smrti u klasičnom Boneli formatu biće objavljen 19. maja ove godine sa čak 400 stranica.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x