Boneli objavljuje novi serijal stripova posvećen Mefistu

0

Sergio Bonelli Editore najavio je novi serijal stripova posvećen Mefistu, Teksovom najvećem neprijatelju.

Boneli objavljuje novi serijal stripova posvećen Mefistu

Serijal pod nazivom Teks protiv Mefista doneće sve priče u kojima se Mefisto pojavio. Prvi tom nosi naslov Grlo smrti i prikuplja prva dva istorijska ukazanja Mefista na prelazu iz pedesetih u šezdesete u epizodama Odmetnik i Grlo smrti, koje je obe napisao Đanluiđi Boneli uz crteže Aurelija Galepinija. posvećen

Mefisto, čije je pravo ime Stiv Dikart, jedan je od najslavnijih i najdugovečnijih likova u svetu Teksa. Kreirao ga je Đanluiđi Boneli i grafički ga je okarakterisao Aurelijo Galepini, prvi put se pojavio 1949. u broju 35 prve serije priča o Teksu (kasnije ponovo štampano 1959. pod nazivom Odmetnik).

Pročitajte: O čemu se radi u novom filmu o Asteriksu?

Mefisto, čije je pravo ime Stiv Dikart, jedan je od najpopularnijih i najdugovečnijih likova u serijalu o Teksu. Mefisto se najpre predstavljao kao iluzionista koji se odlikovao šiljastim brkovima, mrkim pogledom i čudnim crvenim kostimom i zabavljao publiku salona magičnim predstavama. Ali ubrzo je otkriveno da je njegov posao mađioničara bio paravan za njegovu ulogu špijuna  Meksikanaca. U toj prvoj priči suočio se Teksom i izgubio, ali se kasnije više puta vraćao, poprimajući sve mističnije karakteristike, dok nije savladao okultne umetnosti.

Ovom novom serijom Teksa, Sergio Bonelli Editore donosi sve priče u kojima se pojavljuje Mefisto. Projekat  ide paralelno sa redovnim avanturama Teksa, u kojima se Mefisto vraća, počevši od Teks 738. u epizodi pod naslovom Ludnica doktora Vejlanda koji distribuiran na kioscima u Italiji 7. aprila. U pitanju je nova priča u kojoj se Mefisto vraća na stranice stripova o Teksu nakon 20 godina i prostiraće se u 7 narednih brojeva. 

Teks protiv Mefista: Grlo smrti u klasičnom Boneli formatu biće objavljen 19. maja ove godine sa čak 400 stranica.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x