The Last Ronin 5 – Kornjače su u velikom stilu otišle u legendu!

0

Nije lako kada senke tvoje pokojne braće polude na tebe, ismevaju te, kada su razočarani tvojim odgovorom na njihovu smrt i kada te teraju da u nju uđeš glavom kroz zid.

otišle u legendu stripblog

Kraj jedne od najdužih stripskih franšiza nije počeo pre nekoliko godina sa prvom epizodom serijala “Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin”, već započinje sa petom i poslednjom epizodom. Tom Waltz i Kevin Eastman su započeli konačni rasplet ovog mini serijala u kojem je ostala samo jedna kornjača, osvetnica, žustrom raspravom mrtve braće sa jedinim preživelim, a rezultirala je tome da je Majki uzeo svoje štitnike i roninovo odelo i odjurio pravo u sukob sa naslednikom Oroku Sakija, Orokom Hirotom. 

Pročitajte: The Last Ronin 4 – Trag osvete se ocrtava u krvavom snegu!

Poslednja epizoda “The Last Ronin” serijala koju su u prepoznatljivom stilu za ovaj strip nacrtali Esau i Isaac Escorza u olovci i Ben Bishop zajedno sa Kevinom Eastmanom, a kolorisali Samuel Plata, Luis Antonio Delgado i Ronda Pattison donosi nam veoma dinamičnu priču koja je tek sada zaličila na one prave, stare kornjače koje smo voleli. Mnogo dobre akcije, bez puno sažaljivih i samosažaljivih scena su ono što nam je zapravo nedostajalo.

otišle u legendu stripblog

Jedino što se ovoga puta primetilo kod jedinog preživelog, Mikelanđela, jeste odsustvo vedrine u duhu, odsustvo optimizma i ono zbog čega je i platio cenu na kraju, a to je ulazak u borbu sa samo jednim osećanjem, a to je mržnja. 

Zajedno sa Kejsijevom ćerkom i Ejpril, njenom majkom ovaj pohod je ušao u završnicu, a sve kornjače su se ipak na okupu sastale negde gde se na svet živih gleda drugačije. 

Šta može da se kaže na kraju, osim da umesto “the end” piše “to be continued” i to nije dobro. Ovaj serijal bismo mogli posmatrati kao jedan strip sa pričom identičnom kao i u mnogim filmovima, serijama i stripovima koje smo čitali, ali je to nekako bio logični sled u serijalu. Svakom superheroju je došao kraj, pa je tako došao i kraj ovim junacima Njujorka, planetarno poznatim kornjačama čije poslednje putovanje intrigira javnost kako se pojavilo. Nikakav nastavak iskreno nije baš zamisliv, ali dobro, mnoge stvari su se upropastile pa bi mogla takva sudbina zadesiti i ovaj serijal.

Međutim ta epska scena kada se pozitivac i negativac makljaju jedan protiv drugog dok borba ne dođe do vrhunca i sve eksplodira u prelepi svemir, ostavlja svoj poseban pečat na kraju serijala. 

Iako je mnogo akcije, puno rokačine ipak se bude i mnoge emocije koje se mogu iskrasti najvećim ljubiteljima Nindća kornjača.

otišle u legendu stripblog

Priča o poslednjem osvetniku je postavljena u 2040. godinu i dešava se u Njujorku, a glavni lik je poslednja preživela Nindža kornjača koja je u osvetničkom pohodu. Ostale Nindža kornjače su mrtve, a jedini preživeli iz ove vrste će tražiti pravdu za svoju palu braću i prijatelje. Eastman je priču nazvao ljubavnom pesmom koja je upućena svim prethodnim narativima iz univerzuma Nindža kornjača, koja nudi pogled u moguću budućnost ovih narativa. Strip ima mračnu atmosferu sličnu originalnim stripovima Eastmana i Lairda.

Važno je podsetiti da su Nindža kornjače nastale 1984. godine. Kevin Eastman i Peter Laird su autori, a izdavač Mirange Comics. Sve kornjače su imale crveni povez oko očiju, a razlikovale su se na osnovu oružja kojima su se služili. Mikelanđelo je vrteo nunčake, Rafaelo je vešto upravljao saijima, Leonardo koristi katane, a Donatelo neprevaziđeno manipuliše nindža bo-štapom.

Poslednji ronin je otišao u legendu sa svojom braćom.

POGLEDAJTE I OVO:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x