The Last Ronin 4 – Trag osvete se ocrtava u krvavom snegu!

0

Kada ti ubiju braću, da li bi želeo da si sa njima ili da nosiš breme osvete na svojim leđima? 

krvavom snegu stripblog

Prikaz stripa “TMNT The Last Ronin #4” grupe autora

Na Mikelanđelova odvažna, ali svakako nespremna leđa i krhki oklop star decenijama od mutacije natovaren je veliki teret koji ga lomi psihički, ali mu nanosi i fizičku bol. Mikelanđelo je jedina od četiri nindža kornjače koja je ostala živa, koju nije dohvatila ruka Oroku Hirotoa, Šrederovog rođaka. On sada želi da sravni račune sa celom bandom klana Stopala, sa Krangom, ludim naučnikom Baksterom Stokmanom i Sekačevim naslednikom. 

Pročitajte: The Last Ronin #3 – Kako Leonardo umire u The Last Roninu?

Oroku Hiroto je bio na pragu ostvarenja svog plana, svoje osvete, sve dok pred njega nije stala kornjača sa “crnim” povezom preko očiju i oružjem pale braće. Sada, kada ti hladni, smrtonosni predmeti vitlaju pred vratima grupe u čijim je rukama čitav grad, pada jedan po jedan nosilac ordena “zlih namera” u prašinu ruševina njihovih kula. 

Četvrti nastavak mini serijala Mladih mutanata nindža kornjača “The Last Ronin” zatiče Majkija i Ajprilinu i Kejsijevu ćerku u borbi sa klanom Stopala pred vratima Stokmanove laboratorije. Njihova borba se odvija sa mnogo napora, nadmoćniji neprijatelj ih pritiska, a oni su puni elana, veštine i odlučnosti da svoju misiju sprovedu u delo. Priča je podeljenja na tri dela, u prvom delu, kojim započinje ovaj nastavak serijala od pet epizoda, se Mikelanđelo bori sa robotskim Baksterom Stokmanom i taj deo priče se nastavlja na kraju, zatim kreće o sticanju borilaćkih veština Ajpriline ćerka, a nakon toga o Majkijevoj poseti Japanu u potrazi sa svojim bratom Donatelom i učitaljem Splinterom koja se nadovezuje na povest o majstorovoj i Donijevoj smrti. 

U ovom nastavku konačno saznajemo srž onoga što je teg na Mikelanđelovoj duši, ono što ga tišti više od svega. Konačno se razmotava onaj najsuroviji detalj koji progoni kornjaču osvetnika i daje mu snagu da nastavi dalje kakve god prepreke da su u pitanju. 

krvavom snegu stripblog

Četvrti deo Last Ronina je baziran na surovoj borbi. Sve što se pripoveda u ovom nastavku je provučeno kroz moćnu akciju, detonacije, borbe sa domninantnijim i brojnijim neprijateljem.

Tomom Waltzom, Benom Bishopom, Esauom i Isaacom Escorzom – ekipa okupljena oko tvoraca TMNT porodice Kevin Estman i Peter Laird su u svoj pretposlednjem nastavku u potpunosti otvorili karte i na svojstven način predstavljajući čitaocu samu dušu, suštinu kornjačinog pohoda u osveti rođene braće.

Crtež je oštar i konkretan bez dvosmislenih i nedorečenih detalja. Pun kolorit je dao priči pokrete animiranih slika koje iščeuzavaju pred naletom novih događaja. 

Kevin Estman i Peter Laird su stvorili nindža kornjače 1984. godine. Sve kornjače su svojim nastankom nosile crvene poveze preko očiju, a razlikovale su se samo na osnovu oružja koje su nosile i imenima renesansnih slikara. Mikelanđelo – nunčake, Rafaelo – saji, Leonardo – katane, Donatelo – bo-štap. 

Poslednji ronin je uhvatio svoj poslednji zamah, a njegova osveta je tek počela da se dešava, poledice će biti nezamislive…

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x