The Last Ronin #3 – Kako Leonardo umire u The Last Roninu?

0

U prošlom izdanju Raphael je dočekao svoj kraj, a u ovom stripu saznajemo kako umiru Leonardo i Casey Jones.

Tekst sadrži spojlere 

Oroku Hiroto je odgojen da naslijedi vodstvo nad Foot Clanom nakon Shreddera. No njegove dobre namjere da započne mirno doba između Foot Clana i Hamato Clana uključujući i kuću Master Splintera, završavaju u katastrofi i gotovo potpunom istrebljenju TMNT familije. leonardo

Sada kompletno vlada nad gradom kao ludi diktator koji će učiniti sve da dovrši svoje protivnike. Ratnike kao što su Leonardo i Casey Jones koji su žrtvovali svoje živote u nemogućim izgledima da prežive bitku, otimajući tako dva fan favorita orginalnog serijala.

Likova na koje smo navikli je sve manje, ali zato novi likovi popunjavaju prazninu kako bi podarili priči novi život. Kćer od April O’neil i Casey Jonesa dodaje priči lika za kojeg se čitatelji mogu vezati kao fanovi orginalnih stripova. Njezina prisutnost vraća zabavu u post apokaliptičnoj budućnosti povučenu direktno iz Master Splinterovih noćnih mora.

Pročitajte: The Last Ronin #2 – Kako su umrle Nindža Kornjače

Ali zato mlada Casey Marie postavlja interesantna pitanja? Da li je ona samo klinka premlada za sudjelovanje u njegovom ratu protiv Oroku Hirotoa? Takva pitanja se odgovore kroz tipično podsmijevanje između Ninja Kornjača koje smo svi već davno zavoljeli. Najbliže što ćemo doći do osjećaja klasičnih Teenage Mutant Ninja Kornjača u ovom stripu je kada se Michelangelova braća menifestiraju u njegove unutarnje moralne dileme.

Rad crtača Esaua i Isaaca Escorzea dodatno upotpunjuje odveć pruženu količinu detalja svojim čitaocima. Istančani pokreti olovke i mastila oživljavaju scene koje se odigravaju u distipijskoj verziji New York-a. Luis Antonio Delgado, sa svojim kolorom dodaje preplanule boje flashback-ovima kako bi razlikovao dva perioda i time doprineo stvaranju osjetila dvije dimenzije. Priča Toma Waltza, pomognuta tvorcem Peterom Lairdom vodi nas gotovo školskim narativnom kroz radnju i neizvesnost sutrošnjice, sa ostacima surove prošlosti. 

Prije svega važno je podsjetiti da su TMNT nastale 1984. godine. Kevin Eastman i Peter Laird su autori, a izdavač Mirange Comics. Sve kornjače su imale crveni povez prijeko očiju, a razlikovale su se na osnovu oružja kojima su se služili. Eastman i Laird su zamislili priču o Last roninu još 1987. ali tada nije realizirana. Priča je postavljena u 2040. godinu i dešava se u Njujorku, a glavni lik je poslijednja preživjela kornjača koja je u osvetničkom pohodu.

Takve interakcije i ubrzavanje raspleta u finalni sukob čine ovaj strip prvim odabirom kad izađe na police. Svatko će pronaći nešto što ga zanima u The Last Roninu, pa Vas zato pitam koji je vaš najdraži moment iz serijala?

Autor: Tomislav Antolić

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x