Spider-Hulk – Kako izgleda kad se spoje Spider-Man i Hulk

0

Novi broj serijala o Marvelovom velikom zelenom titanu, Hulk #6, sadrži alternativnu naslovnicu Aleksa Garnera u kojoj možemo videti kako izgleda kada se spoje Spider-Man i Hulk.

Na pomenutoj naslovnici možemo videti velikog zelenog titana u kostimu Spider-Mana kako ispaljuje paukovu mrežu iz naprave na ruci, na alternativnoj naslovnici koju je ilustrovao Aleks Garner. spider-hulk

Nije jasno da li je na naslovnici Hulk sa moćima radioaktivnog pauka ili možda Piter Parker prožet moćima zelene radijacije. Spider-Hulk je obučen u crno-crveno Spider-Man odelo i na rukama ima naprave koje ispaljuju paukove mreže. 

U novom Hulk serijalu scenariste Donija Kejtsa vidimo Brusa Banera kako putuje u alternativnu stvarnost u kojoj on nikada nije doživeo nesreću koja ga je pretvorila u Hulka. Naprotiv, taj eksperiment sa gama zračenjem je bio veliki uspeh zahvaljujući kome je Amerika postala supersila pod kontrolom predsednika Tanderbolta Rosa. Ros je iskoristio eksperiment kako bi stvorio mnoga zastrašujuća gama čudovišta koja obavljaju prljave poslove za njega. Jedna od najstrašnijih je mutacija Pitera Parkera koji je pored svojih moći, dobio i moći Hulka.

Pročitajte: Zašto je jedna brazilska riba dobila ime po Vulverinu?

Spider-Man i Hulk su takođe bili ovako spajani u prošlosti, u Web of Spider-Man #70 iz 1990. godine i u one-shot stripu The Immortal Hulk: Great Power.

U Web of Spider-Man #70 biva pogođen energetskim zracima tokom svog susreta sa Brusom Banerom. Rezultat toga je bio Piter Parker prožet Hulkovom neverovatnom snagom u izrazito ljutitom raspoloženju sa tendencijom da izgovara ‘Spider Smash!’

The Immortal Hulk: Great Power nam je doneo drugačiju priču. Nakon što je Loki izbacio gama zračenje iz Brusa Banera, entitet Hulka se povezao sa Piterom Parkerom, načinivši ga velikim zelenim Spider-Manom. Zahvaljujući pomoći Fantastične četvorke, Brus je uspeo da apsorbuje Hulkovu suštinu nazad u svoje telo, ali je pre toga Piter ponudio Brusu da ga oslobodi njegovog alter ega tako što će zauvek zadržati Hulka u sebi. Na to je Brus rekao: “Hulk nije tvoje čudovište. Nije teret koji bi mogao da nosiš. Ali zaista cenim tvoju ponudu.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x