Kevin Istman: “Povratak Mračnog viteza” je poslužio kao inspiracija za “Poslednjeg ronina”

0

I nakon uspeha mini serijala “Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin”, u iščekivanju poslednjeg nastavka, stripskoj publici je na sajtu CBR Kevin Istman, kreator Nindža kornjača i jedan od kreatora ovog mini serijala istakao kako je priča inspirisana kultnim stripom Frenka Milera – The Dark Knight Returns.

kevin istman stripblog

Odmah po pojavljivanju prvog od pet brojeva priče o “Poslednjem roninu”, javila su se poređenja serijala sa Milerovim “Povratkom Mračnog viteza”. Pisali smo i mi o tome, kao i svetski, stripski mediji, ali sada je došla i konačna potvrda o samog kreatora serijala kojeg su realizovali Piter Lerd i Tomas Volc.

Pročitajte: Uticaj Milerovog Mračnog viteza na strip TMNT: The Last Ronin

Istman je za CBR rekao da je “Povratak Mračnog viteza” poslužio kao inspiracija za “Poslednjeg Ronina”, koji priča mračnu priču o jedinoj preživeloj Nindža kornjači koja se bori protiv Klana Stopala nakon preuzimanja kontrole nad Njujorkom. Istman govori o tome kako je video priliku u priči o “Povratku Mračnog viteza”, ali veoma oprezno kako ne bi isprovocirali ljubitelje Nindža kornjača, za šta je dobio podršku Nikelodeona i IDV-a.

Istman je rekao da “Poslednji Ronin” označava kraj putovanja koje je trajalo više od tri decenije koje se sada zatvara.

-Kada se setim, mnogo je kreativnog rada uloženo u prvi broj Kornjača, što je očigledno početak priče. To je bila priča o samom poreklu. Tu smo pronašli početak, kraj i sredinu, što nam je otvorilo prostor za kasnije događaje, naveo je Istman.

Podsetimo da je Istman je ranije govorio da je priča o poslednjem Roninu nastala mnogo godina pre njene same realizacije. Istman i Lerd su zamislili ovu priču još 1987. ali tada nije realizovana. Priča je postavljena u 2040. godinu i dešava se u Njujorku, a glavni lik je poslednja preživela Nindža kornjača koja je u osvetničkom pohodu. Ostale Nindža kornjače su mrtve, a jedini preživeli iz ove vrste će tražiti pravdu za svoju palu braću i prijatelje. Istman je priču nazvao ljubavnom pesmom koja je upućena svim prethodnim narativima iz univerzuma Nindža kornjača, koja nudi pogled u moguću budućnost ovih narativa. Strip ima mračnu atmosferu sličnu originalnim stripovima Istmana i Lerda.

POGLEDAJTE I OVO:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x