Koji su omiljeni Betmen stripovi Roberta Petinsona?

0

Svakako da je Robert Petinsn morao da pročita mnogo Betmen stripova kako bi se pripremio za ulogu titularnog DC-jevog strip junaka.

Koji su omiljeni Betmen stripovi Roberta Petinsona?

U petom broju štampanog magazina Den of Geek, koji je u velikoj meri posvećen filmu The Batman, reditelja Meta Rivsa, sa Robertom Petinsonom u glavnoj ulozi, navedeno je koji stripovi su inspirisali radnju filma, kao i oni naslovi koje je Robert Petinson označio kao njemu omiljene. omiljeni

Glumac je izabrao pet naslova između kojih su Ludnica Arkam Granta Morisona, Betmen: Prokleti Brajana Azarela, Betmen: Rođenje demona, Betmen: Šaman i Betmen: Čovek koji pada Denisa O’Nila, kao naslove koji su mu pomogli da uđe u mentalni sklop Betmena. 

Petinson je posebno uživao u stripu Betmen: Prokleti, ističući da je to jer se tokom priče „[Betmen] preispituje da li je on uopšte čovek“. Ovi naslovi su sve priče dosta hvaljene od strane kritike, ali i dosta neuobičajeni u poređenju sa pričama koje autori biraju kada rade na Betmen filmovima. 

Ludnica Arkam, priča čuvena po svojoj nadrealnoj atmosferi, objavljena 1989. i prikazuje Betmena kako istražuje Ludnicu Arkam, uči o prljavoj istoriji ove ustanove i suočava se sa dubinama sopstvene psihe.

Pročitajte: Betmen protiv invazije vanzemaljaca u novom stripu

Batman: Prokleti, objavljen 2018. godine, je najnovija priča na Patinsonovoj listi. Napisao ju je Brajan Azarelo i ilustrovao Li Bermeho, a u njoj vidimo Betmena kako sarađuje sa nekoliko mračnih likova iz DC-a – uključujući Džona Konstantina, Stvorenje iz Močvare i Zatanu, kako bi rešio misteriju Džokerove smrti, događaja kojeg Betmen ne može da se seti.

Priče Rođenje Demona i Šaman napisao je dugogodišnji urednik Betmena Denis O’Nil. Rođenje Demona, objavljen 1993. godine, govori o poreklu Rejž al Gula putem evokativnih slika Norma Brejfogla, jednog od najistaknutijih ilustratora Betmena kasnih 80-ih i ranih 90-ih.

Šaman, prvobitno štampan u izdanjima br. 1-5 antologije Batman: Legende o Mračnom vitezu, izlazio je od 1989. do 1990. a nacrtao ga je Ed Hanigan. Nastavljajući radnju nakon Milerove Godine Prve, priča se bavi obukom Brusa Vejna i otkriva da je inspiraciju za svoj superherojski identitet uzeo iz legendi o duhu drevnog slepog miša kojeg poštuju starosedeoci Aljaske.

Čovek koji pada je kratka priča iz 1989. koju je napisao O’Nil, a nacrtao Dik Đordano i otkriva moderno poreklo Betmena. Neke elemente ove priče npr. kako mladi Brus Vejn pada u pećinu punu slepih miševa i kako kasnije trenira sa lovcem na glave Henrijem Dukardom je Kristofer Nolan već iskoristio u svom filmu Betmen Počinje iz 2005. godine.

Naslovi koje je reditelj Met Rivs odabrao kao inspiraciju za narativ filma su svakako Milerova Godina Prva, Duga Noć Veštica Džefa Leba, Betmen: Ego Darvina Kuka i Betmen: Godina nulta Skota Snajdera.

Za potrebe teksta korišten materijal iz magazina Den of Geek.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x