Dilan Dog je postao nacionalni heroj Velike Britanije!

0

Čitava jedna izdavačka godina u izdavačkoj kući Serđo Boneli Editore (SBE) posvetila se u okviru serijala o istraživaču noćnih mora temi nestanka sveta, popularnoj apokalipsi.

nacionalni heroj stripblog

Krajem 2018. godine, tačnije u novembru izašao je prvi broj ovog serijala (originalni 387) – “Neka vlada haos / -13 do pada meteora”. Izdavačka kuća Veseli četvrtak, nosilac prava na objavljivanje Dilanovih stripova u Srbiji je ovaj broj objavila u septembru 2021. godine. U pitanju je priča scenariste Roberta Rekionia koji je, kao urednik Dilanovog serijala u SBE želeo da napravi još veće zaokrete i tektonske promene u serijalu, od onih koje je napraviom pa je skupio veliki tim umetnika poput Leomaksa, Nicolia, Paole Barbato, Frigierija, Barbare Baraldi i drugih kako bi napravili 13 priča konceptualno vezanih euforijom i histerijom pada meteora koji se zaputo ka planeti Zemlji. Spomenutu epizodu crtali su Leomaks i Marko Nicoli.

Pročitajte: Kako je Panišer ubio “svog prijatelja” Derdevila…

Odmah na početku epizode “Neka vlada haos” vidimo staro lice haosa sa likom gitariste Gansa i imenom pevača iste grupe – Aksela Nila. Veliki, sadistički roker je svojom sekirom krenuo u konačni obračun sa stanovništvom Londona, usmrtivši u prvom naletu više od pedeset osoba, a sve uz povike stihova velikih rok hitova kao što su TNT (AC/DC) ili Kill ‘Em All (Metallica)!

Iako ga ni kordoni snaga reda nisu uspeli zaustaviti već su ginuli u njegovim nasrtajima kao pokošeni, Dilan je uspeo da zaustavi Aksela kada je krenuo na kraljevsku palatu, a za to junačko delo je dobio orden i zvanje nacionalnog heroja – viteza V. Britanije što mu je donelo dosta nevolja.

nacionalni heroj stripblog

Veliki biznismen i magnat Džon Goust je odmah iskoristio priliku da napravi aplikaciju koja će promovisati Dilanov princip rada i života, njegovu borbu protiv zla, čime je pokrenuo stvaranje mini vojski u svakom delu britanskog ostrva, čime je histerija dobila uvod i šlagvort za razvoj i uvećavanje.

Dilan je postao heroj, ali ova titula mu svakako neće mnogo značiti u napetoj budućnosti koja dolazi, iako je konačno sa njegovog imena skinuta ljaga šarlatana u javnosti.

POGLEDAJTE I OVO:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x