Šta se desilo sa Spajdermenovim roditeljima?

0

Ričard i Meri Parker imali su uzbudljive živote i bili duboko povezani sa istorijom Marvelovog univerzuma.

Svi znaju da su strina Mej i stric Ben ti koji su odgojili mladog Pitera Parkera, ali malo ko je upućen u to ko su bili njegovi biološki roditelji i šta se sa njima desilo. roditeljima

Na ovo pitanje je nekoliko puta odgovoreno što u stripovima, što u filmovima o Spajdermenu. 

Ričard Parker je bio mlađi brat Bena Parkera i odlikovani veteran. On je regrutovan od strane CIA nakon što je bio u vojsci i tamo je upoznao i zaljubio se u Meri Fitzpatrik, CIA-inog prevodioca i analitičarku podataka. Par se ubrzo venčao, na kraju su postali partneri koji su putovali svetom i suočavali se sa pretnjama nacionalnoj bezbednosti. U Untold tales of Spider-Man #1 Rodžera Sterna i Džona Romite, čak su spasili Vulverina dok je služio u inostranstvu. Meri Parker je ubrzo rodila Pitera, a kasnije i njihovu ćerku Terezu. 

Ali nedugo nakon Terezinog rođenja, par se suočio sa Albertom Malikom, trećom Crvenom Lobanjom. Dok su se infiltrirali u njegovu operaciju predstavljajući se kao dvostruki agenti, otkriveni su i njihov avion je sabotiran, pri čemu su naizgled oboje poginuli u padu aviona. Piter je odrastao sa stricem Benom i njegovom suprugom Mej, dok je mlađa Tereza ​​bila usvojena i odvojena od njihove porodice.

Pročitajte: 10 puta kada su negativci ubili superheroje u stripovima

U Ultimate Marvel Universe, Ričard Parker je bio biolog, a ne tajni agent. Bio je naučni partner sa Edijem Brokom starijim, a par je zajedno radio na mogućem leku za sve u obliku biološkog odela koje bi moglo da se poveže na telo domaćina i popravi ga. Međutim, Ričard se plašio opasnog potencijala odela i šta bi bilo kada bi se odelo našlo u pogrešnim rukama, pa je ostavio audio zapise Piteru koji opisuju razvoj biološkog odela i njegove strahove od njega. Ričard i Edi Brok stariji su se posvađali oko tog problema, ali su i dalje bili u avionu zajedno sa svojim suprugama kada se avion srušio i svi u njemu poginuli u Ultimate Spider-Man #33 Brajana Majkla Bendisa i Marka Baglija. Ovo je ozbiljno uticalo na šestogodišnjeg Pitera Parkera (kojeg su usvojili strina i stric), kao i na njegovog malo starijeg prijatelja Edija Broka mlađeg. 

U filmovima o Spajdermenu, njegovi roditelji se pojavljuju samo u The Amazing Spider-Man filmovima. Tu možemo videti kako su Meri i Ričard Parker ostavili malog Pitera Benu i Mej na staranje u prvom filmu. Drugi film prikazuje kako su poginuli, a Piter nalazi očeve beleške koje ga vode do laboratorije OsCorpa. Ričard Parker je radio na projektima vezanim za genetski modifikovane paukove. Starija verzija Ričarda Parkera se čak i pojavljuje na kraju filma u izbrisanoj sceni, dok Piter Parker tuguje zbog smrti Gven Stejsi. Ričard tada otkriva da je preživeo avionsku nesreću i da pokušava da spreči da njegova otkrića padnu u ruke OsCorpa. Obzirom da je ova scena izbrisana, nije postala kanon.

Za potrebe teksta korišten materijal sa portala CBR.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x