10 puta kada su negativci ubili superheroje u stripovima

0

Skoro svaki superherojski strip se sastoji iz toga da negativac pokušava da ubije superheroja i u tome skoro nikada ne uspeva. Time su čitaoci naviknuti da će njihovi omiljeni superheroji skoro svaki put preživeti.

10 puta kada su negativci ubili superheroje u stripovima

Čak iako smrt ne traje dugo u superherojskim stripovima, uvek je prilično šokantno kada superheroj pogine od strane svog najvećeg neprijatelja. Intenzivna rivalstva koja traju decenijama i dovoljno dramatična smrt heroja mogu doneti dobar i upečatljiv zaplet i ostaviti šokantan utisak na čitaoce. U nastavku vam donosimo 10 situacija u kojima negativci uspevaju da ubiju superheroje.

Lex Luthor ubija Supermana u Superman #149

U pitanju je Lexova zavera koja je dugo i pažljivo planirana. Nakon što je potrošio godine vremena na sticanje Supermanovog poverenja, Lex ubeđuje Čoveka od čelika u to da mu je život ugrožen i da je jedini način na koji može da bude bezbedan ako mu Superman pomogne da izgradi svemirsku stanicu kojoj niko drugi ne može da pristupi. Uvek ljubazna, prijateljski nastrojena duša, Kent se slaže i nehotice pravi sopstvenu smrtonosnu zamku. Luthor je zarobio Kriptonijanca u jednoj od brodskih soba i izložio ga Kriptonitu dok ovaj nije preminuo.

Sinestro ubija Green Lantern-a u Injustice: Gods Among Us Year Two

Sinestro je mnogo toga lošeg uradio u Injustice priči. On je uspeo da ubije ne jednog, nego dva Green Lantern-a, Johna Stewarta i Kyle-a Raynera. Kyle Rayner je prvu godinu Injustice priče proveo na misiji u svemiru i propustio velike superherojske sukobe na Zemlji. Pri povratku kući upada u zasedu Sinestra i Yellow Lantern-a koji uspevaju da mu odseku prst i odvoje ga od izvora moći. Rayner je tada bio laka meta za odstranjivanje.

John Stewart je nastradao malo drugačije. Dok se borio sa Yellow Lanternima, Sinestro mu se prikrao sa leđa i ubo ga nožem, ubivši ga skoro istog trenutka. To je na neki način dovelo i do smrti još jednog Green Lanterna. Hal Jordan, koji je sada vođa Žutih Fenjera, bio je besan zbog smrti Johna Stewarta. Sinestro je lukavo za to okrivio Guy-a Garndera koga Hal Jordan ubija u naletu besa.

Loki ubija Thora u Thor #3 iz 2018. godine

Loki i Thor shvataju da će im u spasavanju njihovog kraljevstva trebati velika pomoć ratnika iz Valhale. Valhala u nordijskoj mitologiji označava Halu mrtvih heroja, ogromnu rajsku dvoranu, dvorac boga Odina. Časni ratnici, heroji, poginuli u ratu, ovde čekaju Ragnarok ili Sudnji dan. U trenutku Ragnaroka oni će se boriti na Odinovoj strani.

Lokiju je zabranjen ulazak u Valhalu iz očiglednih razloga, stoga će Thor biti taj koji će morati da ode ratnicima iz Valhale i zatraži pomoć. Thor i Loki su se složili da se to mora učiniti kako bi se spasio svet, stoga Loki ubija Thora ubodom noža.

Green Gobilin ubija Spider-Mana u Ultimate Spider-Man #160

U poslednjem izdanju Ultimate Spider-Mana, Norman Osborn konačno uspeva u onome što nikada nismo mislili da će biti moguće – okončava život svog dugotrpeljivog neprijatelja, Pitera Parkera.

U početku se čini da se borba odvija u Spider-Manovu korist, čak uspeva i da smrvi Goblina ogromnim kamionom. Kada Goblin ne ustane, na trenutak se zaista čini kao da bi strip ‘Smrt Spajdermena’ mogao da ispadne sasvim dobro po njega. Ipak, Green Gobilin uspeva da baci jednu poslednju eksploziju koja direktno pogađa Pitera i čini da on odleti na obližnji travnjak. Parker je ranjen i nema mu oporavka, tako da ostatak stripa sadrži njegovo tragično oproštaj od strine Mej pre nego što izdahne pred njenim očima. Dodatno je srceparajuće jer Spider-Man ističe da mu je drago što je poginuo u ovoj borbi jer je to značilo da je spasao strinu Mej i time se iskupio jer nije uspeo da spasi strica Bena.

Doctor Doom ubija The Thing-a u Fantastic Four #508

Rivalstvo Doctora Doom-a sa Fantastičnom Četvorkom je jedno od najdugotrajnijih u stripu. Doom na razne načine muči grupu superheroja tokom godina, ali nikada nije ubio nikog od njih, barem ne direktno. U ovoj priči Doom je uspeo da zaposedne The Thing-a i zapreti da će ubiti Johnny Storm-a, te time izmanipuliše Reeda Richardsa da ubije svog najboljeg prijatelja. Jeste da su članovi Fantastične Četvorke ovde povukli obarač, ali Doom ih je naterao da to urade.

Red Skull ubija Captaina Americu u Wolverine #72

Kao simbol izopačenosti i brutalnosti nacističkog režima, bilo je logično da Red Skull-u nikada ne bude dopušteno da pobedi Captaina Americu. To se ipak desilo tokom sage o starcu Loganu. Red Skull ubija svog arhineprijatelja izvan ruinirane Bele kuće samo kako bi dodatno unizio ponos Captaina Americe. Nakon ovoga sledi scena u kojoj Red Skull oblači Captainov kostim i dodatno pojačava stanje užasa.

Pročitajte: Ko je brži: Fleš ili Supermen?

Doctor Octopus ubija Spider-Mana u Amazin Spider-Man #700

Ovo je jedan od najboljih planova koje je Doc Oc imao u stripovima i jedno jako šokantno i efektno ubistvo superheroja. Telo Doctora Octopusa umire, stoga je njegova zavera uključila zamenu tela sa Piterom Parkerom i u tome je uspeo. Piter se ipak nije predao bez borbe, nego se dovukao prešavši pola Njujorka kako bi se borio sa Octopusom zarobljen u njegovom slabašnom telu. Ipak, Piter umire u telu Octopusa na Spider-Manovim rukama. Prethodno je uspeo da prenese Doctoru Octopusu svoja sećanja i tako je deo Piterove psihe ostao u njegovom telu, da bi kasnije uspeo da prevlada i povrati svoje telo, pa je samim tim Doctor Octopus umro i prestao da postoji.

Doomsday ubija Supermana u The Death of Superman

U pitanju je svakako najpoznatija smrt nekog superheroja. Zanimljivo je to da je Doomsday uspeo da ubije Supermana u gotovo svom prvom pojavljivanju. Smrt Supermena je polupoznata po tome što ima ludo dugu scenu borbe između njih dvojice, koja lako traje oko sto stranica, ali uspeva da nekako bude puna akcije i tenzije sve vreme. Smrt Supermena je donela snažnu i emotivnu priču koja je zasigurno imala uticaj na strip industriju u budućnosti.

Bullseye ubija Daredevila u Daredevil: End Of Days

Bullseye zabija Daredevilovu palicu u njegovu glavu. U pitanju je dugotrajno i krvavo uništavanje Čoveka bez straha. Ova smrt superheroja je malo drugačija od mnogih drugih jer nije rezultat neke finane borbe već se pomoću nje postavlja priča. Smrt Daredevila postavlja misteriju koju istražuju Bullseye i novinar Ben Ulrich, a Daredevilova poslednja reč će biti ključan trag u rešavanju te misterije.

Joker ubija Batmana u Emperor Joker-Endgame

Bilo je mnogo priča gde je Joker mislio da je ubio Batmana, ali je Batman nekako uvek preživljavao i vraćao se. Postojala su samo dva slučaja gde je Joker ubio svog decenijskog rivala, a to su Emperor Joker i Endgame. Čak ni ove dve smrti nisu trajale dugo. U Emperor Joker, Joker je ubio Batmana iz čiste klovnovske zabave i u tom stripu Batman se vratio reinkarnacijom. U Endgame smrt je posledica jedne od njihovih najkrvavijih borbi do sada, gde su obojica umrli na kraju. U tom stripu ga je oživeo Dionesium, ali se nije sećao da je bio Batman.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x