DECEMBAR – MESEC STRIPA: Festival devete umetnosti u DKC Beograd!

0

Udruženje stripskih umetnika Srbije (USUS) i Dečji kulturni centar Beograda pozivaju sve ljubitelje devete umetnosti na niz događaja.

decembar stripblog

21. decembar – Otvaranje izložbe selektovanih radova Međunarodnog konkursa – strip kaiš 2021. (dodela nagrada i razgovor sa članovima žirija)

„U zemlji sanjaliji“ mini festival za posetioce izložbe u čast sanjanja, stripova i Malog Nema – Razgovaramo, stvaramo i budni sanjamo sa Tamarom Lujak, Zoranom Stefanovićem i Lidijom Seničar; Kreativna radionica o snovima u stripu „Pripovedanje“ Primeri animiranih filmova za decu i od dece u saradnji sa međunarodnim festivalom MultiMost Fest

25. decembar, subota od 10 do 12 časova — Kako nastaje karikatura? tradicionalna praktično-teorijska radionica uz prisustvo mladih ilustratora i karikaturista — Uroša Maksimovića, Filipa Karana, drži Mileta Miloradović, karikaturista i likovni pedagog. Radionica je prilagođena deci i mladima, navodi se u saopštenju USUS-a.

Pročitajte: Artikulacija perverznog zla u grafičkim romanima Pera Metera

29. decembar, sreda

u 16 časova – Godišnja skupština Udruženja stripskih umetnika Srbije (USUS)

u 18 časova – Otvaranje godišnje izložbe Udruženja stripskih umetnika Srbije i pratećih izložbi „Lobačev: Čardak i na nebu i na zemlji“ selektora Zdravka Zupana i „Zagor iz našeg sokaka“ (5) selektora Svetozara Anđela

28. 29. i 30. decembar – od 12 do 14 časova – radionice animacije „Oživimo naše junake”

Učesnici radionice će imati mogućnost da se upoznaju sa osnovnim tehnikama filma i pojmom ANIMACIJA! Kroz praktičan rad u trajanju od 120 minuta (3 dana) učiće osnove animacije, odnosno upoznaće se sa celokupnim postupkom stvaranja animiranog filma. Kroz filmski postupak naučiće da naprave scenario kao stori bord i model listu junaka koju će kasnije animirati.

U studiju za animirani film DKCB-a učesnici radionica će oživljavati svog junaka klasičnom 2D crtanom animacijom uz pomoć stola za animaciju i stop-trik tehnikom — oživljavanje junaka modelovanjem plastelina, snimanjem digitalnim aparatom koji je povezan sa animiranim programom Dragon frame. Cilj ovakve radionice je promocija tradicionalne (klasične animacije), ublažavanje uticaja digitalnih tehnologija (kompjutera, igrica.) i podsticanje kreativnosti i vežbanje pažnje koja je neophodna u svim segmentima obrazovanja.

Autor Marija Milanović Lazarevski, rediteljka animiranog filma

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x