Kako su “sinhronizovane” legendarne Nindža kornjače u postavi Simić, Blam, Stojiljković i Bačić!

0

Mladi mutanti nindža kornjače su postale popularne u našoj zemlji animiranom TV serijom originalno snimljenom 1987. godine, ali sama serija nije bila jedini razlog njihove velike popularnosti…

legendarne ninzda stripblog

Iako je u Srbiji bilo i kasnije pokušaja sinhronizacije ove kultne serije, ipak je ona sa Nadom Blam, Đuzom Stojiljkovićem, Nikolom Simićem i Ljubišom Bačićem ostala legendarna i postala osnov za upoređivanje i drugih sinhronizacija, kasnijih serijala o Nindža kornjačama.

Međutim, Radio Televizija Beograd (danas Radio Televizija Srbije) su svojevremeno prikazali snimak načina rada na sinhronizaciji, što je veoma zanimljivo pogledati.

VIDEO:

Kada je o reč o tome koji je glumac davao kojim likovima glasove tu stvari stoje ovako – Leonarda, Rafaela i Rokstedi interpretirao je Vlastimir Đuza Stojiljković, Ljubiša Bačić je dao glas Donatelu, Splinteru, Krangu i Bibopu, dok je  Nada Blam bila Ejpril O’Nil i Irmi, a Nikola Simić je pozjamljivao glas Mikelanđelu i Sekaču.

Podsetimo se da su Nindža kornjače nastale 1984. godine. Kevin Eastman i Peter Laird su autori, a izdavač Mirange Comics. Sve kornjače su imale crveni povez oko očiju, a razlikovale su se na osnovu oružja kojima su se služili. Mikelanđelo je vrteo nunčake, Rafaelo je vešto upravljao viljuškama, Leonardo koristi katane, a Donatelo neprevaziđeno manipuliše nindža štapom. 

Pročitajte: Da li Nindža kornjače zaista vole picu, i sve što nismo znali o ovim mutantima!

Važno je i reći, da je već u prvoj epizodi, “arhi-neprijatelj” Nindža kornjača, zapravo njihovog učitelja Splintera, Oroku Saki iliti Šreder (Sekač), poginuo od ruke Nindža kornjača. 

Uživanje je gledati heroje našeg detinjstva kao realne ljude iz mikrofona.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x