Spajdermenove supermoći koje niste ni znali da poseduje

0

Spajdermen poseduje čitav niz impresivnih supermoći za koje znamo, ali je možda niz njegovih moći koje nisu poznate još impresivniji.

Spajdermenove supermoći koje niste ni znali da poseduje

Spajdermen je najpopularniji Marvelov strip junak, i jedan od najpopularnijih superheroja uopšte, te su njegove moći sasvim dobro poznate široj publici. Međutim, Spajdermen poseduje čitav niz supermoći kojih fanovi nisu ni svesni.

Ovo su neke od njih.

  • U animiranoj seriji o Spajdermenu, njemu se desilo to da je njegovo telo nastavilo da mutira od ugriza pauka, što mu je prvobitno dalo supermoći, te se nakon te mutacije doslovno pretvorio u pauka u obliku čoveka. Ova decentralizovana verzija Spajdermena imala je znatno pojačanu fizičku snagu i mogla je da pljuje otrovnu kiselinu. Ovo su neke supermoći koje regularan Spajdermen poseduje, ali ostaju uspavane.

  • Vulverinova moć zaceljivanja je opšte poznata, ali poseduje je i Spajdermen. On često ulazi u velike borbe sa negativcima i često zadobija povrede u tim borbama. Njegova super-izdržljivost i nadljudska snaga mu u tome pomažu, ali mu pomaže i faktor brzog zaceljivanja. Ova moć ne privlači mnogo pažnje kod Spajdermena, ali je uvek prisutna.
  • Danas postoje razne verzije Spajdermena. Jedna od njih je Kejn Parker, Piterov zli klon predstavljen u Sagi o klonovima. Kejn poseduje sve osnovne sposbnosti Pitera Parkera. Uz to je neke podigao na veći nivo. Dok je Piter svoje ”lepljive prste” koristio samo da se penje po zidovima, Kejn je svojim prstima mogao da zapali, iseče i ozbiljno osakati neprijatelja, a u nekim slučajevima im je drao i kožu svojim prstima. Kasnije će i Piter shvatiti da poseduje ovakve moći.
  • Priča “The Other” uvela je nekoliko novih moći za Spajdermena. Jedan od njih je bio žaoka. Kako je rekao u stripovima, žaoke zapravo nisu baš stvar koja je u skladu sa paucima, ali je ipak razvio par žaoka nalik bodežima koji su izvirali iz svake njegove ruke. Ove žaoke su nastale tokom velike bitke sa zlikovcem Morlunom, koji je napao Meri Džejn. Piterov bes i strah pokrenuli su oslobađanje žaoka, koji, srećom, nisu ostali trajna karakteristika njegovog tela.

  • U istoj priči Spajdermen je razvio i noćni vid. Spajdermen je razvio oštru sposobnost da vidi noću, a to je prikazano kroz prizmu zelene boje.

Pročitajte: Znate li koja je najveća moć koju poseduje Deadpool?

  • Još jedno nasleđe stripa Spider-Man: The Other, jeste sposobnost da razgovara sa paucima. Ova sposobnost stavila ga je u rang sa Ant-Menom, čija je veza sa mravima bila sastavni deo njegovog lika. Za Spajdermena je ovo bila velika promena, ali se takođe nije zadržala u stripovima. 

  • Jedan od najzanimljivijih aspekata Spajdermena poslednjih godina bilo je uvođenje Spajder-Verzuma. Ovaj koncept je radikalno redefinisao stripove i u njima je otkriveno da su Piter Parker i sve druge verzije Spajdermena iz drugih realnosti povezane preko Mreže, međudimenzionalne sile koja im omogućava da putuju između drugih realnosti.
  • Verzija Spajdermena Majls Morales, Spajdermen sa Zemlje-1610, ima sposobnost koju nijedan drugi Spajdermen nema, a to je da se kamuflira i stopi sa okolinom, pomalo kao što pauci prilagođavaju svoje boje okolini u kojoj se nalaze. 

  • Spidey-Sense je jedna od najpoznatijih moći Spajdermena i za mnoge, verovatno i najkultnija. Njegova sposobnost da oseti opasnost izvlači ga iz mnogih neprilika protiv superzlikovaca. Ali poslednjih godina, otkrio je da je ovo šesto čulo zapravo opsežnije nego što je mislio. U nekoliko navrata, Spajdermen je zapravo mogao da vidi u budućnost. Međutim, on zapravo nema nikakvu kontrolu nad ovim.

  • Spajdermen je okretan i brz, ali to ide i dalje od toga. Spajdermen nikada neće pobediti u trci protiv Fleša, ali ima super-brzinu. Iako se to možda ne primećuje, on koristi ovu moć prilično sve vreme, ubrzavajući tokom borbi protiv mnogih svojih zlikovaca ili u borbi protiv više njih poput Sinister Six. Njegova brzina je izuzetna, ali u mnogim slučajevima nije dovoljna (Gven Stejsi zna zašto). 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x