Znate li koja je najveća moć koju poseduje Deadpool?

0

Kada su Fabian Nicieza i Rob Liefeld početkom 1991. godine stvorili Deadpoola, napravili su u njegovoj ličnosti povučenog, tihog i mirnog plaćenika, spremnog da prosvira glavu svakome za koga mu ponude “jastučnicu dolara”.

najveca moc stripblog

Njegovo tihovanje ne bi bilo dugog veka, zato što je umirao od raka, koji mu je razarao organizam i uništavao biće iznutra. Wade Winston Wilson bi nestao sa lica zemlje i pre nego što bi postao popularan da ga jednog, naizgled običnog dana, nije “presreo” radioaktivni program za stvaranje supervojnika pod šifrovanim imenom projekta “Oružje X”. 

Pročitajte: Zašto se 1986. godina smatra jednom od najvažnijih za američki strip?

Opasan eksperiment Vlade doveo je do toga da je Deadpool postao praktično besmrtan, zapravo dobio je moć zaceljivanja rana.

Ovaj eksperiment je učinio još nekoliko važnih promena na samom junaku Wadeu Wilsonu. Pre svega, uništio mu je izgled, tačnije unakazio ga je, pa se ovaj naoružani plaćenih morao odenuti u usko odelo sa tesnom maskom na licu. Pored tela, ogled je veoma uticao i na Deadpoolovu psihu, te je on postao iz korena drugi čovek.

Od tada on sa pravom nosi titulu “Lajavi strelac” jer je postao toliko brbljiv, sa izlivom svakojakih, nepovezanih šala i doskočica, a to ga često košta nekoliko rupa viška na plećima i prsima, uz polomljena rebra od sačme i teške bolove koje mora da trpi dok se ne regeneriše.

Eksperiment je učinio još jednu važnu stvar, Wilson je dobio svest o tome da je on običan stripski junak u Marvelovom univerzumu, bez nekog konkretnog plana i programa. Tako je baš on postavio novu dimenziju u kojoj komunicira sa publikom, zbija šalje, jasno i direktno ismeva svoje protivnike sa publikom i često gleda čitaoca pravo u oči. Deadpool pored toga zna da on ne može da umre i da njemu smrt jedino dolazi ako izgubi popularnost. 

Ovo je nesumnjivo najveća supermoć koju ima, on je svestan svoje uloge u vlastitom superherojskom životu, često zaboravalja od svog brbljanja bitne stvari u životu na samom zadatku, ali ovo je nešto što mu je uvek na pameti. Iako poteže i rasipa rafale kao Punisher, odličan je ortak sa Spider-Manom, zaceljuje kao Wolverine, ipak ima nešto što niko drugi ne zna, a nikome to ne želi da kaže 😉

POGLEDAJTE I OVO:  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x