Da li Nindža kornjače zaista vole picu, i sve što nismo znali o ovim mutantima!

1

Ono što sigurno znamo o Nindža kornjačama jeste to da ih je njihov učitelj Splinter naučio svemu što znaju, da im je Šreder arhi-neprijatelj i da obožavaju da jedu picu…

nindža kornjače stripblog

Međutim, da li je tako bilo i u vreme, i u stripovima u kojima su nastale Nindža kornjače?

Pre svega moramo napomenuti da su Nindža kornjače nastale 1984. godine. Kevin Eastman i Peter Laird su autori, a izdavač Mirange Comics. Sve kornjače su imale crveni povez oko očiju, a razlikovale su se na osnovu oružja kojima su se služili. Mikelanđelo je vrteo nunčake, Rafaelo je vešto upravljao viljuškama, Leonardo koristi katane, a Donatelo neprevaziđeno manipuliše nindža štapom. 

Pročitajte: Strip krosoveri: Batman i Teenage Mutant Ninja Turtles

Važno je i reći, da je već u prvoj epizodi, “arhi-neprijatelj” Nindža kornjača, zapravo njihovog učitelja Splintera, Oroku Saki iliti Šreder (Sekač), poginuo od ruke Nindža kornjača. 

Najveća je zabluda to da kornjače obožavaju picu, taj specijalitet im nije bio glavno jelo u prvim epizodama.

nindža kornjače stripblog

Međutim, kako je uopšte došlo do toga da kornjače vole picu? 

Televizijska, animirana serija Teenage Mutant Ninja Turtles iz 1987. godine rađena po motivu ovih stripova, a u režiji Yoshikatsu-a Kasaia (sezona 1), Freda Wolfa (sezona 2-7) i Tony-a Lovea (sezona 8-10) promenila je kornjače i učinila neke stvari drugačijima. Najveće izmene, koje je uvela ova serija jeste to da je Šreder postao arhi-neprijatelj Nindža kornjača, zapravo, da se gotovo sve njihove dogodovštine vrte oko njega i to da su kornjače zavolele picu kao glavni obrok. 

Pica se jede stalno, sve kornjače lude za njom, a najviše Mikelanđelo. Mikelanđelo je taj koji uzima neke od najčudnijih preliva za picu – puter od kikirikija, kupus i školjke i slično, čak je jednom jeo i picu sa džemom. Sve to nas može asocirati da ni u ovoj seriji, u kojoj je pica za obrok kornjačama sve i svja, pica zapravo nije omiljeno jelo, jer joj uvek promene ukus nekim od preliva i namaza. U strip serijalu Teenage Mutant Ninja Turtles Attack!!!, prvi deo, Leonardo kaže kako se od pice pravi “gag”, zapravo kako blago ismeva crtani film. 

Kako je vreme odmicalo, u filmovima i drugim ostvarenjima, pica je visoko vezana za Nindža kornjače i predstavlja nerazdvojan i prepoznatljiv, zapravo najprepoznatljiviji deo njihove ličnosti. 

Ostaje pravo pitanje, da li kornjače zapravo uopšte vole picu…

Izvor: Screenrant/istraživanje novinara Strip Bloga

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joja Sekačica
Joja Sekačica
3 years ago

Za mene su Nindža kornjače nastale 1987 godine! To su prve, prave i najbolje kornjače, najbolji Sekač i najbolji crtać! Sve ovo ostalo je glupost!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x