Doctor Strange: 5 najgorih kostima koje je Strange nosio u serijalima!

0

Stiv Diko je 1963. godine stvorio čarobnjačkog maga Marvelovog univerzuma – Doktora Strangea.

strange stripblog

Njegovo magijsko umeće, vešt rad na svim zadacima koje mu osećaj za pravdu i nagon za ispravno daju. Strange je bio uspešan hirurg, ali ne i odgovoran čovek. Njegova prošlost nije za dičenje, ali mu je sadašnjost došla na iskupljenje.

Pročitajte: Zerokalkare: Prvi trejler Netflixove animirane serije (VIDEO)

Šta god mislili o junaku poput Doktora Strangea, on je jedan od veoma voljenih strip heroja kod publike, ali Marvelovi serijali i autori mu nisu uvek davali najbolje kostime da nosi. Ovo je lista pet najgorih kostima Doktora Strangea:

Poslednji put kao vrhovni čarobnjak

Serijal Marka Weida iz 2018. godine, Doctor Strange, Sorcerer Supreme, predstavio je Doktora Strangea u snažnom, monohronom odelu ispod karakterističnog ogrtača. Kostim ide uz Strangeovo telo i ističe njegovu atletsku muskulaturu. Priznaćete da samom liku Doktora Strangea, kao i delu, ne priliči najbolje ovaj kostim i da ga je previše “osakatio” u smislu karakteristika lika.

Mladi, hiper-doktor Strange

1990-ih godina je Marvel bio u periodu velikih turbulencija, u samom uredničkom i konceptualnom smislu njihovih serijala. Bilo je potrebno privući mlađu publiku i tako su povukli radikalne poteze u rešavanju ovog problema, te mnoge svoje superheroje “redizajnirali”, tačnije obukli u čudne kostime. Piseac David Quinn i crtač Petter Gross u 76. broju serilaja Doctor Strange, Sorcerer Supreme, su stvorili savremenog Strangea, sa mladalačkim izgledaom što bi se reklo “u gasu”. 

Maskirani doktor

U drugoj polovini “srebrnog doba” doktor Strange je obučen u dosta različit kostim od onog koji je tradicionalno nosio – imao masku na glavi. Bio je bez tunika, karakterističnih širokih pantalona i lepršavosti odeće. Pojavio se utegnut, sa maskom na glavi i drugačijim ogrtačem.

Mutant X verzije

U serijalu koji predstavlja izmenjene likove Marvelovog univerzuma, Earth of Mutant, Strange se u poslednjem broju pojavljuje sa kapuljačom na glavi koja se zatvara sa tamnom maskom i pravi niz leđa ogrtač, koj se kopča preko prsa. Strange je predstavljen kao mističan i opasan lik.

Midnight Sons-Era Strange

U ovakvim mračnim serijalima normalno je da junaci izgledaju opasno, mistično i mračno. Ali ovaka kostim ne i predstava Strangea sa maskom svakako ne odgovara njegovom liku i delu, kao i pozitivnom opusu priča koje poseduje. Izgleda kao najveći negativac i veoma veliki magijski bandit…

Ovo je bila lista najgorih kostima sastavljena od strane novinara CBR-a, dodajte i vi svoje predloge kako bismo upotpunili listu.

POGLEDAJTE I OVO: 

https://www.youtube.com/watch?v=F26i8OxL5v

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x