“Insexts”: Horor priča iz naše okoline!

0

Sigurno u sebi nosite ožiljke koje su vam napravili pripadnici većinske, zaostale i staromodne sredine, uvek spremni na kritiku, iščuđavanje i podsmeh…

Prikaz stripa “Insexts” scenaristkinje Marguerite Bennett, umetnice Ariele Kristantine i koloriste Bryana Valenza u izdanju “Aftershock Comics”

Na smiraju veka, u doba viktorijanske Engleske, dve žena stiču neverovatne moći koje ih pretvaraju u opasna i veoma čudna stvorenja, nepoznata tadašnjim stanovnicima Zemlje. Pod punom opremom svojih mračnih moći, u transformisanim oblicima, one upadaju u tamne dubine okultizma, kako bi pronašle život u sebi i detetu svoje ljubavi. 

Pročitajte: “Cica Dumdum”: Seksualna turneja fatalne dame!

“Insexts” je mračna priča proistekla iz pera Marguerite Bennett, a crtež je radila Ariela Kristantina uz kolor Bryana Valenza. Strip je objavila izdavačka kuća “Aftershock Comics” u 13 nastavaka, a objavljivan je od 2015. do 2017. godine.

insexts stripblog

Priča prati Bertram, lejdi koja se u potpunosti nalazi pod uticajem i patronatom svog supruga, a koja je takođe zaljubljena u Maraju, svoju sluškinju. Njihova ljubav raste, ali sve što trpe i sa čim se susreću dovodi ih do mržnje koja se završava krvavim pirom i rođenjem njihovog sina iz utrobe Bertraminog muža. 

Kako to već biva, vesti o njihovoj vezi su se sve više širile, a u takvoj sredini nije bilo lako zaustaviti njihove varijacije i verzije što je dodatno otežalo položaj ove dve žene. Progon na njih je krenuo, a one su se, u želji da zaštite svoje dete, povukle u ilegalu, upale duboko u ralje mistične moći i stvorile u sebi neljudsko stvorenje koje ledi krv u žilama.

insexts stripblog

Ovaj horor-erotski beg dveju žena predstavljen je veoma istančanim, polu-karikaturalnim crtežom Ariele Kristantine, sa popunjenim dekorima i snažnim kontrastima koji pojačavaju atmosferu krvavih i užasavajućih događaja ističanih bojama Bryana Valenza. 

insexts stripblog

Strip je veoma zanimljiv i napet i donosi nam značajnu poruku o onome što unutar sebe osećaju ljudi u konzervativnoj, zatucanoj sredini zbog toga što imaju drugačije afinitete i opredeljenja od ostalih. Baš to kako ih posmatra neuka svetina, kao čudovišta, one i postaju i svojim neprijatnim izrazom lica i deformisanih oblika tela užasavaju druge i svete im se. Kada se pogledaju, a to svi dobro znamo, opisi osoba koje su drugačije u nekom društvu, pa zar one zaista ne ispadnu na kraju kao čudovišta? Kada se čuju priče o ljudima koji vole isti pol, ili su se razveli, ili imaju tetovaži, ili bilo šta drugo, oni su toliko stigmatizovani i oblaćeni kao da nisu ljudi, prosto ih doživimo kao neka strana bića ovom svetu, a zapravo to nisu. A kako se oni ununtar sebe osećaju, pa sigurno bi želeli da samo jednim pokretom ruku budu posečeni svi oni koji im prave probleme i upiru prstom u njih, zapravo želeli bi da postanu čudovište kakvim ih opisuju i da im pokažu sve što mogu.

U ovoj horor priči, zapravo pronalazimo mnoštvo takvih scena, mnoštvo takvih motiva, ali dobro simbolički zabašureni u okvire priče kakve smo već opisali.

“Insexts” je priča veća od horora, viša od homo-ljubavi, jača od akcije – to je priča iz naše okoline.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x