Zašto je Skot Snajder zamalo napustio DC i pisanje Betmena?

0

Strip scenarista Skot Snajder, otkriva kako je tokom pisanja New 52 Betmen serijala zamalo dao otkaz zbog velikih tenzija uzrokovanih kreativnim razlikama između njega i uredništva DC-a.

Zašto je Skot Snajder zamalo napustio DC i pisanje Betmena?

Sukob sa uredništvom zbog koga je Skot Snajder zamalo napustio DC i Betmen serijal na kome je radio, dogodio se još na prvoj knjizi u serijalu pod nazivom Betmen: Sud Sova. Trenutak neslaganja između Snajdera i uredništva dogodio se kada je knjiga već bila gotova i spremna za štampu. 

„Završili smo [prvu priču o Betmenu] „​​Sud sova“, rekao je Snajder. “Bilo spremno za štampu, a sa vrha se pročulo da nisu sigurni da žele da Batman ne uspe da reši misteriju Sova; kao ni da se ispostavi da mu je Lincoln March brat. Želeli su da to promenimo, da nekako bude tako da je definitivno rešio tu misteriju”, objašnjava Snajder.

POVEZANO: Dvor Sova – Izgleda da Betmen ne poznaje Gotam toliko dobro

“Za mene bi to promenilo celu priču, jer je poenta priče bila upravo suprotna. Sećam se da sam stajao u Targetu, gurao kolica i vrištao u telefon:” Možete slobodno da odete dole i pocepate moj ugovor!” Na kraju je Snajder uspeo da izgura svoje.

Originalni Snajderov završetak „Suda sova“ je vraćen, a još uvek je ostalo nepoznato da li je zlikovac Lincoln March/Owlman zapravo davno izgubljeni Thomas Vayne Jr. Priča “Sud sova” postala je vrhunac inicijative The New 52 i omiljena među čitaocima, a elementi priče prilagođeni su u televizijskoj seriji Gotham, stripj serijalu Batman: The Adventures Continue (sam po sebi nastavak Batman: The Animated Series) i nadolazeće video igre Gotham Knights.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x