“Ubica demona”: U pohodu za osvetu porodice i spas sestre…

0

Tanđiro živi sa svojom porodicom živi u Japanu u Taišo dobu. Živi u planinama, u veoma skromnim uslovima, a za porodicu zarađuje prodajom uglja.

ubica demona stripblog

Prikaz stripa “Ubica demona” autora Kojoharu Gotoge u izdanju Darkwooda

Međutim, jedan njegov odlazak u prvo naselje da proda ugalj kako bi doneo malo radosti svojim sestrama, nije prošao dobro. Kada se vratio kući, svi članovi porodice su ležali u krvi, njih je napao “oni”, drevni demon iz japanske mitologije koji se hrani krvlju žrtava, nešto nalik našem vampiru. U svom šoku i potresenosti ovom scenom, Tanđiro je primetio da je njegova sestra Nezuko Kamado pokazivala znakove života. 

Pročitajte: Zašto su u Kanadi spaljivali stripove o Asteriksu, Tintinu i Taličnom?

Prema predanju neki ljudi koji oniji ugrizu se pretvore u njihov oblik bivstvovanja, ali Tanđiro je shvatio da je njegovoj sestri proces transformacije u mitsko stvorenje usporen, drugačiji i da ona možda nije u potpunosti pretvorena u demona.

Ovu jedinstvenu priču, “Ubica demona” od 23 nastavka objavljivanu u Japanu od februara 2016. do maja 2020. godine stvorio je Kojoharu Gotoge. Prema ovoj priči 2019. godine je u režiji Haruo Sotozakija urađena je i animirana serija. 

Priču “Ubica demona” prati mladića Tanđira Kamadoa koji je nakon porodične tragedije, koju su izazvali demoni iz mračnih japanskih, planinskih šuma, započeo misiju povratka svoje sestre Nezuko u ljudski oblik. On je na svom putovanju pronašao ljude “ubice demona” koji se trude da zaštite stanovništvo Japana od ovih nemani. Nakon što ih je upoznao, odlučio je da postane jedan od njih i tako započeo dugogodišnju i mukotrpnu obuku.

“Ubica demona” je manga urađena u klasičnom stilu za ovakvu vrstu umetnosti. Prvi broj objavljen 2021. godine u izdanju beogradske izdavačke kuće Darkwood, u klasičnom manga izdanju prepoznatljivom za njih, sa suptilnim prevodom Margarete Samoran, podeljen je u sedam poglavlja “Surovost”, “Neko nepoznat”, “Obavezno se vrati pre svitanja”, “Tanđirov dnevnik – prvi deo”, “Tanđirov dnevnik – nastavak”, “Hrpa ruku” i “Duhovi”. Priča je dinamična, puna akcije, a većina borbi se odvija baš van naseljenih mesta, čime se moža naslutiti da je autoru Gotogeu bilo malo mrsko da crta pozadine i dekore zgrada naseljenih mesta, poput autora čuvenog serijala “Zmajeva kugla”.

“Ubica demona” nastavlja svoj put pravde u želji da povrati svoju sestru u oblik života svima nama poznati i prijatan…

POGLEDAJTE I OVO:  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x