Tri nova Bonelli strip serijala stižu u oktobru

0

Izdavačka kuća Sergio Bonelli Editore najavila je tri nova strip serijala koja će biti objavljena u oktobru ove godine.

Tri serijala pod nazivima Nero (Nero), 10. Oktobar (10 Ottobre) i Božanski koven (La Divina Congrega), obradovaće ljubitelje italijanskih stripova u oktobru ove godine.

Nero (Nero) je strip koji je stvorio Emiliano Mammucari, ovdašnjoj publici poznat po radu na serijalu Siročad, zajedno sa svojim bratom Matteom. Među umetnicima koji će raditi na ovom serijalu naći će se Alessio Avallone, Matteo Cremona i Pietrantonio Bruno. Priča govori o dva ratnika, jednom Arapinu i jednom Hrišćaninu koji se zajedno bore da bi sprečili veliko zlo koje se nadvilo nad čovečanstvom u pozadini Krstaških ratova. U pitanju je pomalo mračan i avanturistički serijal koji se odvija u srednjem veku. Prvi broj u formatu 22x30cm sastojaće se od 80 stranica u boji. 

Pročitajte: “Kuća užasa” – Poseta Nolitinom Zagoru

Za strip 10. Oktobar (10 Ottobre) scenario potpisuje Paola Barbato (Dilan Dog), dok će za crtež biti zadužen Mattia Surroz (Topolino). Priča je postavljena u svet u kome nejednakosti, siromaštvo i bolesti više ne postoje i gde je jedini zakon na snazi onaj koji reguliše smrt. Ljudi se rađaju u laboratoriji i već znaju datum svoje smrti. Za Ričija, glavnog junaka, to je 10. oktobar. U potrazi za slobodom, pridružiće se grupi pobunjenika. Prvi broj u formatu 22x30cm sastojaće se od 72 stranice.

Božanski koven (La Divina Congrega) zajedničkim snagama pišu Marco Nucci (Topolino) i Giulio Antonio Gualtieri (Dampyr), dok će za crteže biti zaduženi Matteo Spirito i Francesco Segala. Krajem 15. veka, pakao je u svom najvećem kapacitetu, a Lucifer odlučuje da otvori kapije i izvrši invaziju na svet živih. Demonima će se suprotstaviti Dante Aligijeri, uz pomoć grupe sastavljene od Leonarda Da Vinčija, Lorenza Veličanstvenog, Otela, Botičelijeve Venere, Kristofera Kolumba i čarobne boginje Circe. Prvi broj u formatu 22x30cm sastojaće se od 72 stranice u boji. 

Svi serijali će svoju premijeru imati u oktorbu, dok će tačni datumi izlaska biti naknadno objavljeni.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x