Medalje sa likovima iz Taličnog Toma za 75. rođendan lika!

0

Za svoj 75. rođendan, najbrži kauboj sa Divljeg zapada je dobio set mini medalja sa likovima iz serijala.

medalje stripblog

Naravno, radi se o Taličnom Tomu, neverovatnom kauboju bržem od sopstvene senke i neumornom deliocu pravde. Na medeljama se mogu pronaći likovi Taličnog Toma, braće Dalton, Kalamiti Džejn, grobara, psa i drugih likova. medalje

Pregled medalja: OVDE

Ovo je jedinstvena kolekcija za sve kolekcionare i ljubitelje Taličnog Toma. Medalje su male svega 34 milimetra, a ima ih desetak.

Taličnog Toma je stvorio čuveni belgijski strip autor Maurice De Bevere, poznatiji kao Morris. Prva epizoda ovog junaka je objavljena 7. decembra 1946. godine u francusko-belgijskom magazinu Spirou, pod nazivom “Arizona 1880”. Morris je samostalno radio na Tomovim avanturama sve do 1957. godine, zapravo do desetog broja, kada rad na scenariju preuzima idejni tvorac, čuvenih Asteriksa i Obeliksa, Rene Gosini. Nakon Gosinijeve smrti 1977. godine na ovom poslu ga nasleđuju scenaristi poput Bob de Grota, Žan Leterži i Lo Hartog Van Banda. U julu 2001. godine umire i Morris i tako posao crtača preuzima umetnik Achde, a scenario Laurent Gera.

Godinama, popularnost Taličnog Toma je sve više rasla, dostigao je nekoliko filmskih adaptacije, po njegovom liku su pravljenje animirane serije, a bio je i akter video igrica.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x