Ko je Starro, negativac iz novog The Suicide Squad filma?

0

Među novim likovima koji će se pojaviti u filmu The Suicide Squad, reditelja James Gunn-a, naći će se i Starro, klasični negativac iz Justice League stripova.

Starro se prvi put pojavio u debitantskoj priči o Ligi Pravde u stripu Brave and the Bold #28, po scenariju Gardnera Foxa i crtača Mike-a Sekowskog. 

Starroo je vanzemaljski osvajač u obliku džinosvke morske zvezde koji je u našu galaksiju došao sa namerom da postane njen vladar. Starro je u stanju da generiše svoje klonove, koji su mnogo manji od njega, ali zato deluju prema njegovoj volji. U pitanju su pravi paraziti koji se vezuju za lice drugih bića i preuzimaju kontrolu nad centralnim nervnim sistemom, kontrolišući domaćina. Ova kontrola se zaustavlja kada se klon ukloni sa lica. Starro je takođe sposoban da projektuje energiju, leti, menja boju i potpuno se regeneriše.

Pročitajte: “Superman: Red & Blue”: Crveno i plavo farba svet u Supermanove boje!

Nakon poraza koji je pretrpeo od strane Lige Pravde u debitantskoj priči, Starro se tokom narednih godina nekoliko puta vraćao na scenu sukobljavajući se sa svim glavnim superherojima DC Comics-a. Vanzemaljac je takođe bio član Sinestro Corps-a, zlog korpusa Žutih fenjera i glavnih protivnika Zelenim fenjerima. Štaviše, u animiranoj verziji lik se pojavio na malim ekranima u serijama kao što su Superman, Batman of the Future, Batman: The Brave and the Bold i Young Justice.

Starro iz filma Suicide Squad

U filmu The Suicide Squad u režiji James Gunn-a, Starro će imati svoj debi na velikom platnu. Prema onome što smo videli u dosadašnjim trejlerima, filmska verzija Starro-a Osvajača deluje daleko šarenije od originala iz stripa. Sa jarko ružičastom i plavom bojom, razlikuje se od prvobitno dizajniranog sivog izdanja. 

Film Suicide Squad je već uveliko u domaćim bioskopima, s tim da će biti objavljen i na streaming platformi HBO Max baš danas 5. avgusta u 19 časova po američkom vremenu, a recenziju filma uskoro možete očekivati na našem portalu.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x