“Superman: Red & Blue”: Crveno i plavo farba svet u Supermanove boje!

0

“Superman: Red & Blue”, knjiga prva, je serijal u okviru izdavačke kuće DC Comics, sličan serijalu “Batman: Black & White”, samo što on sadrži mešavinu crvene boje i plavih tonova.

red & blue stripblog

Dakle zbirka priča je zapravo delo stripa utora koji su imali za zdatak pravljenje kratkih stripova o Čoveku od čelika.

Prva zbirka sadrži pet priča “Untitled” koju je pisao John Ridley, a ilustrovao Clayton Henry i kolorisao Jordie Bellaire Zatim sledi priča “The Measure of Hope” scenariste Brandona Eastona, crtača Stevea Liebera i koloriste Rona Chana. “The Boy Who Saved Superman” je treća priča a napisao, islutrovao i kolorisao ju je Wes Craig, dok su četvrtu priču “Human Colors” uradili scenarista Dan Watters i crtač Dani (ova priča je u crno-beloj tehnici). Priča koju je napisala Marguerite Bennett, a ilustrovao Jill Thompson je peta po redu i to je priča pod naslovom “The School of Hard Knock-Knock Jokes”.

Pročitajte: Šta Clark Kent radi sa venčanim prstenom kada se transformiše u Supermana?

Priča “Untitled” vodi nas u stare priče o Čoveku od čelika, dok su on i Batman zatočenici sovjetske države Lubanije, pod patronatom komandanta Nikolaja Kolova. Nakon mnogo godina, Clark Kent, novinar se susreće sa Koslovim u intervjuu, njihovi pokreti tela i izražajnost sjajnog bića čvrstog držanja i starca u krvavo crvenom odelu odaju odnose snaga između njih, dok se priča o počinjenim zločinima.

“The Measure of Hope” je priča koja nam ipak dokazuje jednu, toliko puta poricanu istinu, a to je da Superman ne može spasiti sve, ali njegov primer može i te kako inspirisati i ohrabriti druge na takav čin.

red & blue stripblog

Dečak po imenu Abdi El-Kahl spasava Supermana, u priči The Boy Who Saved Superman” i ovo je jedna od najistančanijih priča u zbirci, jer je scenarista napravio takav haos koji vlada da je našem heroju bio potreban dečak koji će ga u vatreno crvenoj pozadini vadi iz nevolje.

Prva knjiga ovog serijala je objavljena u martu 2021. godine.

Priče o u crveno-plavoj tehnici oživljavaju pod perom autora koji ih rade. Nešto drugačije, nešto sasvim okrenuto korenima, sa starim metodom osvežavanja lika i serijala, ali potpuno novim doživljajem, svakako pogoduju serijalu Supermana koji je dosta unižen od strane samom DC menadžmenta.

Crveno i plavo farba svet u Supermanove boje!

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x