NAUČITE: Kako nacrtati Tintina? (VIDEO)

0

Jedan od najpopularnijih, najprepoznatljivijih i najčitanijih strip junaka francusko-belgijske stripske škole jeste Tintin.

naucite stripblog

Žorž Remi, poznatiji kao Erže stvorio je Tintina. On se prvi put pojavio u dodatku za decu časopisa „Le Petite Vingtième“ 10. januara 1929. godine. Remi je predstavnik francusko-belgijske škole stripa, a svog junaka je smestio baš u glavni grad Belgije, Brisel. Mada se nikada ne govori o njegovoj nacionalnosti, odaje se utisak da je sam reporter Tintin Belgijanac. naučite

Pročitajte: Tintin: Ogledalo diskriminatorske politike „bele“ Evrope

Kako nacrtati Tintina, pokazno je na Youtube kanalu “art JanaG”:

Prva knjiga o Tintinu se zove „Tintin u zemlji Sovjeta“ gde on biva poslat u Sovjetski Savez, preciznije u Rusiju da izveštava o načinu života običnih ljudi, ali i o vladinim malverzacijama praktičke kolevke komunizma u Evropi. Ovaj prvi strip se dosta razlikuje od ostalih koji su nastajali iz Eržeovog pera, pre svega ima sve odlike novinskog stripa. Manje su jasne i precizne linije, sve i unutar crteža izgleda veoma iskrivljeno i neskladno, stvara atmosferu, baš onakvu kakvu je priča iz Sovjetskog Saveza donela.

Pogledajte kako to radi i autor Žorž Remi:

POGLEDAJTE I OVO:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x