Zašto je Supermen imun na vampire?

0

Supermen je možda ranjiv na kriptonit, magiju i zrake crvenog sunca, ali šta je sa vampirima?

Zašto je Supermen imun na vampire?

Iako je Supermen tokom svoje duge istorije imao susrete sa raznim vampirima, jedan klasični susret sa Gospodarom vampira, Drakulom, najbolje je predstavio publici šta se dešava kada vampir napadne i ugrize Supermena. imun

Godine 2002. u broju Superman# 180, autori Džef Leb, Džef Džons i Ijan Čerčil, donose epizodu u su kojoj Klark Kent, Lois Lejn i Džimi Olsen poslati u Evropu po zadatku iz Daily Planeta. Čini se da grof Drakula (pod pseudonimom grof Rominoff) želi da Lois obavi intervju s njim. Naravno, Drakula je Drakula, ne može da odoli a da ne hipnotiše Lois. Srećom, Superman je tu da je spasi.

Kasnije, Klark otkriva da su sve vinske boce u Drakulinom podrumu pune ljudske krvi, zbog čega je “grof Rominoff” odustao od pretvaranja i otkrio svoju istinsku metu – samog Čoveka od čelika. Primećujući da kad god je Lois Lejn u opasnosti dolazi Supermen, Drakula otkriva da je samo želeo da se Supermen pojavi u njegovom zamku kako bi u svojoj vojsci nemrtvih imao vojnika sa kriptonskim pogonom. imun

Pročitajte: Kang Osvajač vs. Tanos: Koji negativac je moćniji u stripovima?

Zahvaljujući magičnoj prirodi njegovih moći, Drakula je u stanju da efikasno hipnotiše Supermena i privuče ga dovoljno blizu da njegovi očnjaci prodru u neranjivu kožu Čoveka od čelika. Međutim, ono što se dalje dešava istovremeno je logično i smešno. Očigledno je Drakula zaboravio da uzme u obzir da se Supermenove sposobnosti napajaju na solarnu energiju i da njegove ćelije sadrže neverovatnu količinu energije uzete iz čistog dnevnog svetla. Kada vampir ugrize Supermena, on u suštini zagrize sunce – što nije dobar potez za Drakulu. Gospodar vampira završava uvenuvši u beživotnu ljusku i raspadajući se u prah. 

Naravno, ovaj strip utvrđuje da vampira vampiri mogu kontrolisati Supermena, dok god ne pokušaju da ga ujedu. Nakon ovakvog ishoda, za nemrtve nije dobra ideja da ugrizu Kriptonijanca.

Korišten materijal sa portala Screenrant.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x