Ko je Miles Morales i kako je postao Spider-Man?

0

Crni Spider-Man, od svog postanka, u avgustu 2011. godine, izaziva kontroverze. Neki su oduševljeni njegovom pojavom, dok drugi vide besmisao u njegovom nastanku.

miles morales stripblog

Mnogo se vodi polemike oko toga da li je uopšte bilo potrebno stvarati tamnoputog Spider-Mana u liku Miles Moralesa, ali kako smo Spider-Mana upoznali kao tinejdžera, prosto nije prirodno da toliko decenija dug serijal i dalje ima istog mladića u odelu superheroja, a da on nije odrastao i da se nije razvila neka druga generacija. 

U originalnom serijalu, Norman Osborn, poznatiji kao Green Goblin, pokušavajući da stvori uslove iz kojih je proizišao pauk za stvaranje Spider-Mana, uspeva da stvori modifikovanu jedinku, ali mu tog pauka, primerak 42 krade Aaron Davis, lopov poznatiji kao Prowler, čiji je bratanac Miles Morales. 

Pričitajte: Stan Lee i 10 zanimljivosti koje niste znali o njemu

Miles Morales, je želeo da se pohvali svome stricu za veliki uspeh i upis na cenjenu akademiju Brooklyn Visions, i tada ga je ugrizao genetski modifikovan pauk. 

miles morales stripblog

U jednoj adrenalinskoj situaciji, kada je spasavao ljude iz zapaljene zgrade, Morales je shvatio da je dobio nadljudske sposobnosti, ali je ipak odlučio da takav život nije za njega. 

Ono što je Moralesa trgnulo da postane superheroj jeste borba Spider-Mana i Green Goblina gde i jedan i drugi ginu u sukobu, a Morales nije želeo da iskoristi svoje moći kako bi pomogao Spideyu. Kako je ujak Ben govorio, a Gwen Stacy na sahrani Petera Parkera ponovila, da velika moć nosi veliku odgovornost, Morales je počeo u kostimu Spider-Mana (šivenom za noć veštica) da se bori protiv kriminala, ali je S.H.I.E.L.D. (tajna agencija za sprovođenje zakona i borbu protiv terorizma) kasnije njega darovala novom odećom za superheroja.

miles morales stripblog

Morales sada, poput Spider-Mana nekada, meri svoje postupke u odnosnu na Petera, kao što je on to radio u odnosu na ujaka Bena, uvek se pitajući: “Šta bi Peter uradio?”

Kako je Stan Lee jednom prilikom izjavio: ,,Ne bi mi smetalo da je Peter Parker prvobitno bio crnac, latino, indijanac ili bilo šta drugo i da ostane takav. Ali mi smo ga prvobitno učinili belcem i ne vidim nijedan razlog da se to promeni.”

Miles i Peter su se susretali i rade zajedno u animiranim serijama, kao i u strip serijalima, njih dvojica su, možda nastali iz rasne korektnosti, postali tandem vredan pažnje.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x