Strip junaci kojima je duvan sastavni deo tela!

0

Strip junaci puše cigarete i to nije ništa novo, već je prosto navika mnogih strip junaka. Kada se pogledaju likovi i nosioci serijala od SAD-a, Evrope pa do Japana puše cigarete.

duvan stripblog

Kada pogledamo unazad Toni Stark je znao da pripali, Propovednik, Helboj, Kingpin, u Evropi Teks Viler, Kita Karson i drugi. 

Pročitajte: Zašto Supermena zovu “Čovek od čelika”?

Međutim, postoje neki strip junaci kojima se cigareta praktično crta kao sastavni deo tela, nešto po čemu je taj lik poznat, što mu je deo karaktera, a ne samo porok koji se koristi radi razbijanja monotonosti u scenama razvoja radnje. 

Jedan od takvih strip junaka jeste Dilanov pomoćnik Gručo. Gručo je Dilanov pomoćnik, i promašeni komičar, bez jasne istorije, porodičnog statusa i porekla, ali sa jasno porukom, da u horor serijalu da dozu opuštajućeg humora i da dobaci Dilanu pištolj kada je to potrebno. Gričo se još 1986. godine, u prvoj epizodi pojavio sa cigaretom, tompusom u ustima, i iz usta retko ispušta ovaj lagani opijat. Gručo se zaista retko pojavljuje bez cigarete u epizodama, priča viceve, kuva čaj i dobacuje pištoj sa duvanskim smotuljkom u ustima. Da budemo iskreni do kraja, dešava se da je Gručo bez cigarete, ali ako se pojavi u jednom delu serijala bez, obavezno je u kasnijim kadrovima sa cigaretom.

duvan stripblog

Ako se Gručo ponekad i pojavi bez cigarete, Popaj to nikada ne čini, čak je i ni ne uzima u ruku. Popaj kada priča, kada je zadihan, kada se bije, kada pliva, kada je umoran, kada se iznenadi, uvek ima duvan, u luli, u ustima. Popaju je čak lula predmet kroz koji jede spanać. Svaku emociju i grimasu na licu, pored crta lica, odradi i njegova lula sa duvanom. Ako je srećan ili se previše iznenadi duvan zna da iskoči iz lule i vrati se u nju. 

duvan stripblog

U ovu listu bisno mogli ubrojati i Taličnog Toma, mada on se često pojavljuje sa travkom u ustima, pa da ne bismo grešili dušu oko toga, ali svakako je Taličnom Tomu duvan često u ustima i prstima, kao sastavni deo njegovog tela.

Pušenje jeste porok, ali je i deo karaktera mnogih likova.

POGLEDAJTE I OVO:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x