Mebijusove ilustracije za film “Willow” Rona Hauarda (GALERIJA)

0

U drugoj polovini 1980-ih, Žan Žiro, poznatiji i kao Mebijus – stvorio je koncept ilustracije za film epske fantastike “Willow” u režiji Rona Hauarda, zasnovan na priči Džordža Lukasa, koji je kasnije objavljen 1988. godine.

Mebijus, autor dela kao što su Bluberi, Inkal, Arzah, bio je jedan od crtača koji su najviše uticali na savremenu imaginariju savremene naučne fantastike i fantazije, a svoju vizionarsku maštu često je pozajmljivao i filmovima. Mebijusovi konceptualni crteži otkrivaju viziju i složenu imaginariju koja su se samo delimično ogledala u filmu. “Willow” je zapravo trebao da svoj estetski sistem zasniva na intuiciji Francuza, koji je presreo Lukasovu strast prema Akiri Kurosavi i pozorištu Noh i uključio ih u koncept umetnosti. Njegove ilustracije za film mešaju japanske uticaje sa klasičnim srednjovekovnim vizijama. Rezultat je bio fuzioni stil koji je nažalost razređen u konačnom proizvodu sa više konvencionalnih izbora.

Pročitajte: Kako je Robert Kramb crtao portrete ikona bluz, džez i kantri muzike (GALERIJA)

“Willow” u kome glavne uloge igraju Vorvik Dejvis i Vol Kilmer – govori o Willow Ufgood, farmeru iz malog patuljastog sela koji teži da postane čarobnjak. Jednog dana upoznaje napušteno ljudsko dete, za koje se otkriva da je princeza kojoj je suđeno da pobedi zlu vešticu i kraljicu Bavmordu. Willow pomaže devojčici da se vrati svom narodu, suočavajući se sa raznim peripetijama, a zatim se suočava sa veštivom i poražava je. Villov je prvi igrani film u kome su primenjeni digitalni efekti preobražaja.

POGLEDAJTE I OVO:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x