Da li znate šta The Punisher prvo uradi kada kupi novo oružje?

0

The Punisher je beskrupulozni branitelj zakona i potlačenih, njegove avanture su popularne širom, sveta, a postaje je superheroj, tako što mu se dogodila jedna porodična tragedina…

punisher prvo stripblog

Naime, dok se šetao parkom sa svojom porodicom, ženom i decom, upao je u okršaj bandi i jedino je on preživeo u razmeni vatre. Tada se zakleo da više neće nikada dozvoliti kriminalcima, dilerima i mafijašima da gospodare gradom, sve dok je on živ.

Pročitajte: The Punisher: Dan kada je Punisher stupio na scenu!

Frenk Kasl, The Punisher, ima jednu zanimljivu radnju kada kupi novo oružje. Iako je njegova misija veoma plemenita, on ipak radi stvari koje su protivne zakonu, tačnije ubija mafijaše, za koje je zakon, često izigran sa korumpiranim vršiocima, pripremio zatvorske kazne. Zbog toga Punisher obavezno, od prvog svog pojavljivanja, pa i u epizodama, zasebnom serijalu i ponekim specijalima, oružju koje kupi ukloni registarski broj. Tako se štiti od policije kako ga ne bi lovila i kako bi što više mogao dopreti u svojoj misiji. 

Punishera smo prvi put upoznali u februaru 1974. godine u 129. broju The Amazing Spiderman “Punisher uvek zvoni dvaput”, scenariste Džerija Konveja, crtača Rosa Andrua i  tušera Bakoja i Hanta. Punishera je angažovao negativac Šakal, sa pričom da je Spiderman kriminalac i ubica, a tada je njega (Spidermana) već pratio glas da je ubio oca svog prijatelja. Znamo da naš dobri Spidy nije taj koji je zločinac, ali čoveku, koji je izgubio sve od strane kriminalaca, čoveku koji je potpuno emotivno ispražnjen, nije potrebno više dokaza.

Frank Castle je definitivno lik koji ne može da se oceni kao negativac, ali njegov način, način na koji se bori protiv svega što je zločinačko, je takav da se odaje utisak da je ubačen u stripove kao ne tako pozitivan lik. Međutim, on se u svakoj epizodi, u kojoj se pojavljivao kao sporedni lik, uglavnom angažovan od negativaca ili jednostavno dođe sam zato što nešto pogrešno protumači, pokaje i uvidi svoju grešku. Tako on staje rame uz rame sa svojim dotadašnjim metama, superherojima i nastavlja svoju pravedničku borbu.

Ovaj njegov manir, stavlja ga na listu veoma sposobnih i dosetljivih strip likova.

POGLEDAJTE I OVO:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x