Saznajte koji Garfild strip je objavljen na dan kad ste rođeni

0

Za preko 40 godina svog postojanja, Garfild je preveden na 40 svetskih jezika i danas ima preko 200 miliona redovnih čitalaca u 80 zemalja sveta.

Garfild se prvi put pojavio 19. juna 1978. godine i kreirao ga je Džim Dejvis. Garfild je brzo stekao veliku bazu fanova jer su se ljudi često pronalazili u ovom debeljuškastom, lenjom i hirovitom naradnžastom mačku čije su dve omiljene aktivnosti jedenje i spavanje.

Sam Džim Dejvis je smatrao da Garfild nema puno dobrih osobina, te da će ga publika zbog toga uglavnom prezirati. Međutim, u tom mačku ima nešto neodoljivo do te mere da kada je novinski sindikat odlučio da prestane sa objavljivanjem Garfilda u raznim novinama i magazinima zarad novog projekta, na hiljade fanova širom Amerike se bunilo sve dok sindikat nije promenio odluku.

Pročitajte: Džim Dejvis prodaje preko 10 000 svojih originalnih radova Garfilda

Kao najpopularniji novinski strip, Garfild je od prvog dana do danas izlazio gotovo svakodnevno. Klikom na LINK možete saznati koja tabla Garfilda je objavljena na dan kada ste rođeni. Dovoljno je da unesete datum svog rođenja i program će vam objaviti epizodu Garfilda koja je objavljena tog dana.

Još malo zanimljivih činjenica o Garfildu:

  • Džon Dejvis ga je imenovao po svom dedi koji se zvao Džejms A. Garfild Dejvis.
  • Radnja Garfilda se odvija u rodnom gradu Džima Dejvisa, Mansi, Indijana.
  • Njegov izgled se menjao s godinama.

  • Iako više ne crta Garfilda, Dejvis i dalje drži kontrolu i sva prava nad svim Garfild proizvodima.
  • U filmu o Garfildu iz 2004. godine glas mu je davao Bil Marej.
  • U Švedskoj, Norveškoj i Finskoj, Garfilde se ne zove tako već Gustav, i to su jedine 3 zemlje koje ne koriste njegovo originalno ime.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x