FUN ART: Kako fanovi vide Taličnog Toma? (GALERIJA)

0

Taličnog Toma je stvorio čuveni belgijski strip autor Maurice De Bevere, poznatiji kao Morris. Prva epizoda ovog junaka je objavljena 7. decembra 1946. godine u francusko-belgijskom magazinu Spirou, pod nazivom “Arizona 1880”.

Morris je samostalno radio na Tomovim avanturama sve do 1957. godine, zapravo do desetog broja, kada rad na scenariju preuzima idejni tvorac, čuvenih Asteriksa i Obeliksa, Rene Gosini. Nakon Gosinijeve smrti 1977. godine na ovom poslu ga nasleđuju scenaristi poput Bob de Grota, Žan Leterži i Lo Hartog Van Banda. U julu 2001. godine umire i Morris i tako posao crtača preuzima umetnik Achde, a scenario Laurent Gera.

Godinama, popularnost Taličnog Toma je sve više rasla, dostigao je nekoliko filmskih adaptacije, po njegovom liku su pravljenje animirane serije, a bio je i akter video igrica.

Pročitajte: Saznajte koji Garfild strip je objavljen na dan kad ste rođeni

Talični Tom je takođe bio i inspiracija fanovima i drugim strip umetnicima – zato vam predstavljam galeriju radova ljubitelja Taličnog Toma i strip umetnika: 

Enrico Marini

Ludo D Rodriguez

Lord Mishkin

Atila

Daniel Grzeszkiewicz

Talični Tom je inspirisan likom glumca Garija Kupera, strastveni je pušač i obučen je u karakteristično kaubojsko odelo – šešir, prsluče, žuta košulja, plave farmerke, kaubojske čizme sa mamuzama i crvena marama oko vrata. Ono što daje liku sopstveni pečat prepoznatljivosti i originalnosti jeste specifičan oblik šiški, koje izlaze iz šešira, a prelamaju se preko čela, sve do nosa, kao nekakav talas. Talični Tom nikuda ne ide bez svog konja, koji je bele boje sa nekoliko pegica na zadnjici.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x