Džim Dejvis prodaje preko 10 000 svojih originalnih radova Garfilda

0

Američka kuća Heritage koja se bavi aukcijama je objavila da će prodavati originalne stripove o Garfildu umetnika kreatora Džima Dejvisa.

Džim Dejvis prodaje preko 10 000 svojih originalnih radova Garfilda strip blog

Više od 10 000 radova čiji je autor Dejvis biće sakupljeno za prodaju. Kolekcija se sadrži od dnevnih i nedeljnih originalnih izdanja od kojih neka vrede i do 500 dolara. Prodaja će ići isključivo preko aukcija tokom narednih nekoliko godina. 

Nastao 1978. godine, Garfild je postao hit pop kulture. Sa stranica stripa je doživeo i prelazak na televizijske i filmske formate. i još mnogo toga. Jedan je od najpopularnijih likova u svetu čiji broj čitalaca na dnevnom niovu prelazi 2 miliona. 

Pročitajte: Marvel Comics #1000 – Trailer najava za jubilarno izdanje (VIDEO)

,,Garfild je jedan od najpopularnijih strip likova i postoji već decenijama. Sazreo je u uspešnu franšizu koja se od stripa razvila u televizijske serije, nekoliko filmova do čitavog crtstva licenciranih proizvoda. Kolekcionari koji kupe ove radove Džima Dejvisa imaće prilike da poseduju važan deo istorije strip umetnosti”, ističe kopredsednik Heritage Auctions kuće. 

Sam Dejvis naglašava kako je uvek ozbiljno shvatao svoju odgovornost prema stripu i da ga raduje što će uz pomoć ljudi iz Heritage-a njegovi radovi doći do onih najozbiljnijih kolekcionara. 

Garfild je prešao u digitalni format u novembru 2011. godine. 

Licitiranje je trenutno otvoreno i završava se u nedelju 1. septembra. Sledeće se otvara 21. novembra i traje do 23.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x