Zmajeva kugla: 5 superheroja koje bi Goku mogao da porazi!

0

Fanovi “Zmajeve kugle” širom sveta, obožavaju da povezuju svog omiljenog junaka Gokua, sa američkim superherojima, DC-jevog i Marvelovog univerzuma.

Goku je nastao kao lik autora Akira Tirojame davne 1984. godine, i ubrzo postao svetski poznati i popularan strip i anime junak. Goku se u svojim avanturama bori protiv različitih likova, nosioca mnogih moći. Zato su ljubitelji ovog strip heroja napravili listu od nekoliko superheroja koje bi, prema njihovom mišljenju ovaj Sajonac, poslat na Zemlju da uništi ljude (a kasnije je postao zaštitnik ove planete), mogao poraziti.

Pročitajte: “Miriklmen” – Trilogija o natčoveku i kompleksu Boga

Betmen

Betmen koristi različita tehnološka dostignuća i oružja kako bi se suprotstavio bogovima poput Darksajda. Međutim, Goku nema nijednu slabost kao i ostali super-junaci i super-zlikovci.  Čak i da Goku da vremena Betemenu da pripremi oružje za njega, “šišmiš” ne bi izdržao ni nano sekundu. Na kraju krajeva, Betmen je samo čovek…

Ono što Supermen može da uradi ne dovodi se u pitanje, a pre svega, jedino što Supermena pravi slabim i udaljava ga od njegovog izvornog lika su DC-jevi scenaristi. Tako da debate o tome da li Goku može pobediti Čoveka od čelika… Goku ima granice svoje moći, koje su mu nametnuli njegovi neprijatelji i saveznici, dok Supermen nema nikakva ograničenja svoje snage. On je neko ko je uspeo da preživi eksploziju težine 15 sunca, stvor koji je pokrenuo planetu, diže 400 tona i slično. Međutim, Supermen je slab na Kriptonit, koji, kao deo njegove rodne planete predstavlja njegovu Samsonovu kosu, a i slabost mu je energija Crvenog sunca, to je karta na koju bi Goku mogao da igra.

Spajdermen

On je najomiljeniji superheroj na svetu, ali to nije dovoljno za borbu protiv Gokua. Spajdermen je pobeđivao snažne neprijatelje poput Rhinoa i Venoma, ali Spajdermen nije pobeđivao momke koji dižu u vazduh planine samo jednim udarcem. Goku udara brzinom zvuka, tako da Spajdermenove moći imaju male šanse protiv ovog Sajonca.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x