“Zečje uho”: Hipi avantura nasred ostrva u Jadranskom moru!

0

Ovo je priča o ljubavi, prijateljstvu, porocima, Hipicima, malom zecu i velikoj avanturi. Strip autora Kostja Ribnika, čekao je punih trideset godina da bude objavljen.

zelje uho stripblog

Prikaz stripa “Zečje uho” autora Kostja Ribnika u izdanju Helly Cherry-ja 

Ovo ostvarenje, pod naslovom “Zečje uho”, kompjutersku premijeru i online verziju stripa doživelo je na sajtu Helly Cherry, koji već 17 punih godina promoviše kulturu, muziku i strip. 

Pročitajte: “Armadilovo proročanstvo” – Strip koji će vas nasmejati, razoružati, a možda i rasplakati…

Važno je naglasiti kakav vizuelni utisak ostavlja sam prelom izdanja. Prelom je urađen po ugledu na stare edicije stripova iz osamdesetih godina u Jugoslaviji. Najsličniji je izdanju Nika Rajdera, samo što je Nik imao žute naslovnice, dok je ovom stripu naslovna slika na zelenoj podlozi. 

zelje uho stripblog

Edicija “Brizzo i Burra” predstavila je priču “Zečje uho”, priču o poslednjem danu leta 1989. godine na jedno ostrvu u Jadranskom moru. Dvojica italijanskih turista Fabricio i Buralem, upoznajući se tako što to čitaju istu knjigu Umberta Eka, kreću u nezaboravnu avanturu. Oni su pokušali pronaći jednu zanimljivu stenu sa fotografije koju je posedovao Fabricio.

Ceo strip čitajte: OVDE

zelje uho stripblog

U potrazi sa stenom, pronalaze skrivena vrata, a ona ih, kroz jedan tunel vode do žurke na plaži i pripadnika Hipi pokreta. 

Strip je kratak, pun dobrih crteža, neverovatnih dekora i razdragane pozadine. 

zelje uho stripblog

Priča nam otvara novu perspektivu u čitanju stripova, u pripremi stripova pre svega, a to dokazuje velika predanost ljudi sa Helly Cherry-ja i urednika izdanja i sajta Nenada Popovića. Najzanimljivija domišljatost u izdanju je ta, što su na nekim stranicama nacrtani, kao drvenim bojicama motivi koji podsećaju na to da je neko dete u svojoj igri zabrljavilo stranice. 

Kostja Ribnik je rođen 1979. godine u Jugoslaviji. Objavljivao je stripove na mnogim sajtovima i u mnogim časopisima. Autor je dela:  “The Healing Island”,  The Silent Flight of a Seagull”, Zečje uho”.

Izdanje je pozitivan primer nove kreativnosti i domišljatosti!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x