7 godina Thora Jason Aarona 4. deo: Avanture King Thor-a

0

Sljedeći eventi su bili prikazani nelinearno kroz Thorove stripove, ali ostavili smo ih za kraj pošto se odvijaju tisućama godina nakon War of The Realms eventa u dalekoj budućnosti.

7 godina Thora Jason Aarona 4. deo: Avanture King Thor-a

Četvrti deo prikaza Thor ciklusa pisca Jason Aarona

King Thor VS Galactus 

Ukratko nakon što se King Thor udružio sa mlađim verzijama sebe kako bi porazio Gorr The God Butchera, on se vraća na zemlju koja je kroz godine uništena bez trunčice života. U stranicama Loki: Agent of Asgard (2014) otkrivamo da je upravo Loki ubio sve heroje na zemlji. Ovdje u priči nastupa Galactus proždrljitelj svjetova koji iskorištava priliku kako bi napokon uništio planet koji mu je zadao puno muka u prošlost. No moći King Thora i njegovih kćeri Goddesses of Thunder nisu dovoljne kako bi spriječili Galactusa. Zato se King Thor vraća na mjesto crne rupe gdje je bacio The All-Black Necrosword, te tako dobije potrebno pojačanje sa kojim uspije spriječiti Galactusa. Nakon sukoba Thorova krv se proljeva po zemlji te rodi nove plodove koji se prošire po cijeloj zemlji te joj daruju novi život.

Omnipotenta Doctor Doom VS King Thor i Old Man Phoenix

Nakon ponovno rođene zemlje, King Thor putuje u potrazi za odgovorima oko sudbine ostalih planeta, sve do dalekih rubova svemira gdje iznenada susreće starog prijatelja Wolverinea koji sada posjeduje The Phoenix Force aka Old Man Phoenix. 

Bez puno razgovora Wolverine napada King Thor-a, prije nego ih spriječi pojava Doctor Dooma koji je uspio sakupiti moći od: Iron Fista, Spirit of Vengeance Ghost Ridera, Sorcerer Supremea i Starbranda. King Thor i Old Man Phoenix izglade svoje probleme kako bi se udružili protiv svemoćnog Doctor Dooma. Bitka izgleda kao da će biti izgubljena, no Wolverine se žrtvuje i ubacuje svoje moći Phoenix sile u Mjolnir sa kojom se King Thor uspije mjeriti novim moćima Dooma. Njih dvojica usred bitke slete na zemlju unutar vulkana gdje se njihov sukob nastavlja kroz idućih milijun godina. Pored novorođenog čovječanstva osjete se potresi uzrokovani njihovom milenijskom bitkom u kojoj na kraju King Thor izvuče pobjedu. 

Loki The All-Butcher

King Thor je uspio poraziti i spriječiti Galactusa no on svejedno ima razumijevanja za svojeg suparnika. Nakon bitke podaruje mu The Necrosword kako bi skupio snagu i pojeo planet Mars. Galactus tako postaje “The Butcher of Worlds” što ga  dovodi u direktan sukob sa Egom živućim planetom. Ego uspije pojesti Galactusa te mu ukrade novo podarene moći i postaje “Ego The Necroworld”. Cijeli taj proces vodi do Lokija koji prerušen u crva uspije nadmudriti Ega kako bi se opremio sa moćima koje su mu potrebne da konačno porazi svojeg brata Thora. Sebe naziva “Loki The All-Butcher” te tako završava uvod u finalnu bitku Thora i Lokija. 

POVEZANO: 7 godina Thora Jason Aarona 3. deo: Šta je sve vodilo u War of The Realms event?

Povratak Gorr The God Butchera

U stranicama King Thor (2019) započinjemo priču sa najavljenim finalnim sukobom između braće Thora i Lokija. 

King Thor odmah ozbiljno shvati svojeg brata kao veliku prijetnju te ga napada sa svojom punom snagom. No iz sukoba se pojavi neočekivana figura koja potpuno šokira Thora i sve čitatelje koji su uživali u zadnjih 7 godina Jason Aaronovih priča. 

Gorr The God Butcher se vratio! 

The All-Black Necrosword je postao dio njega te je na taj način njegova svijest preživjela unutar tog moćnog oružija koje je do tada samo mijenjalo vlasnike. Ispada da je to sve bilo plan Lokija jer je svijestan da se nikad ne bi mogao natjerati da osobno ubije svojeg brata Thora. Pa vraća neprijatelja koji će obaviti taj prljavi posao za njega. Loki se do sada nije susreo sa God Butcherom pa nije mogao predvidjeti prijetnju koju će njegov povratak predstaviti za cijeli Multiverse, jer si Gorr ubrzo vrati snagu koja mu je nedostajala kroz godine i konzumira sve planete oko sebe kako bi postao “The All-Black Necro-Verse”. 

Esad Ribić jako impresivno prikazuje svoje vještine dočaravajući bitke između King Thora i Gorr The God Butchera jer svaki panel oduzima dah. Epska bitka koja ruši planete i guta zvijezde ipak doživi sretan završetak kada se pojave bogovi koji su preživjeli zahvaljujući Thorovom upletanju u originalnoj God Butcher Sagi. 

King Thor odluči pomilovati Gorra te ga riješi svih trauma i sjećanja tragične prošlosti kako bi konačno pronašao svoju sreću na zemlji punoj novog života. Kao konačnu gestu svojim kćerkama on baca Mjolnir na pod kako bi pružio priliku sljedećoj generaciji da budu vrijedni. 

Tako je King Thor (2020) strip završio dugogodišnju suradnju između Jason Aarona i Esada Ribića sa bitkom koja je započela u God of Thunder (2013) stranicama. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x