7 godina Thora Jason Aarona 3. deo: Šta je sve vodilo u War of The Realms event?

0

Sve od God of Thunder #13 (2012) nakon što je Malekith pobjegao iz svojeg zatvora, započinje uvod u War of The Realms event (2019).

Treći deo prikaza Thor ciklusa pisca Jason Aarona

Uvod:

Kralj Dark Elfova započinje svoj plan sa prisiljenim brakom kraljice Light Elfova. Kraljica Aelsa spašava svoj narod od sigurnog uništenja nakon što Malekitha i njegove sile naprave invaziju nad Alfheim-om, sa udruženjem kraljevstva kroz brak između njih dvoje. Na taj način je Malekith The Accursed osigurao pobjedu nad najvećim neprijateljima njegovog naroda. Kako bi sakupio dodatna pojačanja njegovim silama, Malekith se udružuje sa Dario Aggerom koji vodi Roxxon korpuraciju. Dario Agger ima ambicije osvajanja novih teritorija 9 realmova kako bi rudario vrijedne metale i resurse koji ne postoje na zemlji. U svojem vlasništvu posjeduje lubanju kralja Laufey-a, koju Malekith treba kako bi oživio vladara smrznutim divovima Jotunheim-a, te osigurao njihovu odanost u nadolazećem War od The Realms (2019) eventu. Nakon toga Malekith formira svoj vlastiti Dark Council sa članovima poput: Sindr (kćer Sultor-a, nova vladarica paklenog Muspelhelm-a), Ulik (novi vladar Trollova) Enchantress, Dario Agger, Kurse, Kraljica 10. realma anđela, War Witches, Laufey i njegov sin Loki. Loki je kroz cijeli uvod do War of The Realms (2019) eventa služio kao dupli agent na molbu njegove majke Freye koja okupira preostale vojnike Asgarda kako bi reagirali na neizbježnu prijetnju Malekitha i njegovih sila. Odin je zanemario ostale realmove te je uz svojeg brata Bor-a zauzeo stav da se trebaju brinuti samo o svojem kraljevstvu. Taj način razmišljanja će ih koštati, pogotovo nakon bitke sa Mangogom i gubitka Asgardovog najmoćnijeg oružja Mjolnira.

War of The Realms
Malekith je osvojio veliki broj realmova, no sada je vrijeme da osvoji Midgard. Na prvi pogled izgleda kao da je Malekith zanemario Avengere i ostale super junake, no ostavio je zemlju kao zadnji pljen kako bi okupio što veću silu sljedbenika i osigurao svoju pobjedu protiv jednih od najmoćnijih biću u Marvelovom svemiru. Malekith je već nekoliko puta doživio svoj poraz od strane junaka Midgarda, pa je odlučio teleportirati cijelu armiju u New York koristeći svoju verziju mračnog Bifrosta. Opkoljeni sa nemogućim brojem suparnika, Avengeri pokušavaju spasiti što više ljudi od sigurnog pokolja. Thor Odinson u očaju da spriječi rat realmova traži pomoć Lokija kako bi ga odveo direktno do Malekitha, no ispada je Malekith predvidio taj potez te se prerušio u Lokija i odveo ga u svoju klopku. Natrag na zemlji Doctor Strange teleportira sve preživjele na sigurno kako bi se okupirali i smislili plan napada. Mangog je uništio Bifrost na Asgardu pa njihov neprijatelj ima prednost sa svojim Dark Bifrost-om. Zato se junaci podijele na dvije skupine zadužene za uništenje Malekithovog Bifrosta i pronalaženje Thora. Daredevil uz pomoć Heimdalla formira novi Bifrost kako bi preokrenuli bitku u korist heroja. Heimdall mu privremeno podaruje svoj vid sa kojim može pratiti sve događaje u svim realmovima. Uz svoja perfektno istrenirana osjetila Daredevil postaje takozvani God Without Fear. Zahvaljujući Wolverineovom njuhu heroji uspiju locirati Thor Odinsona koji je uništio svoje taoce. 
Taman kada pomislite da će heroji preokrenuti bitku, Malekith porazi takozvanu ekipu War Avengersa u Europi, te uspije osvojiti Ebony Blade koji je prije bio u vlasništvu The Black Knighta. Tko god posjeduje Ebony Blade može biti ranjen u bitci ali ne može umrijeti, tako da dok god se Malekith služi njime, postaje sve veća prijetnja našim herojima. Zato Fraya podigne The Black Sword a Odin odluči koristiti svoj novi The Iron All-Father oklop baziran po Iron-Man tehnologiji.
Njih dvoje vode bitku sa Malekithom u njegovom realmu Jotunheim-u, gdje su njegove moći pojačane pa zbog toga na prvi pogled dočekaju svoj kraj.
Povratak tri Thora
U pokušaju da stekne mudrost koja će spasiti sudbinu svih realmova, Thor putuje do Yggdrasil-a gdje poput Odina žrtvuje jedno oko kako bi dobio sve odgovore svemira. U ruševinama Asgarda zove svoju mlađu verziju i buduću King Thor verziju. Jane Foster odluči podignuti Ultimate Mjolnir kako bi se udružila i postala četvrti Thor sa kojim će voditi napad na Malekitha. Za vrijeme bitke između 4 Thora i Malekith-a, sunce počinje emitirati snažnu energiju koja pulsira kroz sve realmove. Ta energija se reformira u orginalni Mjolnir koji je bio izgubljen nakon bitke sa Mangogom. Thor Odinson ga uspije podignuti prvi puta nakon Original Sin (2014) eventa, te ponovno postaje vrijedan. Ponovno opremljen sa Mjolnirom Thor sa lakoćom uspije poraziti Malekitha i njegove Dark Elfove. Sada kad se sve polako vraća u normalu slijedi najveća promjena Thorovom mithosu. Odin impresioniran sa svojim sinom poklekne te ga proglasi novim kraljem All-Fatherom Asgarda. 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x