PREMINUO KIRK DAGLAS: Pogledajte stripove u kojima se pojavio lik Kirka Daglasa! (GALERIJA)

0

Preminuo je veliki američki i svetski glimac Kirk Daglas u 104. godini života.

preminuo kirk daglas stripblog

Daglas je 9. decembra 2019. godine napunio 103. godine života i zbog svog umetničkog rada u Sjedinjenim Američkim Državama smatran je kao deo kulturnog, nacionalnog blaga.

Njegov sin, Majkl Daglas je objavio smrt svog oca, napisavši na Fejsbuku: “S velikom tugom objavljujemo da nas je Kirk Daglas napustio danas u 104. godini. Za svet, on je bio legenda, glumac zlatnog doba filma, ali za mene i za moju braću Džoela i Pitera bio je jednostavno tata.”

Pročitajte: Jedna od najčuvenijih kameo scena: Spartak u Asteriksu! (VIDEO)

Majkl je napisao i to da je Kirk imao lep život i iza sebe ostavio filmove za generacije koje dolaze. Prema njegovim rečima Kirk Daglas (a mi smo saglasni sa ovom tvrdnjom) je radio za javno dobro i za mir u svetu.

Kirk Daglas je bio sin jevrejina izbeglog iz Rusije, a rođen je 09. decembra 1916. godine pod imenom Isur Danilovič Demski, u Amesterdamu, mestu u saveznoj državi Njujork.

Daglas je ostvario veliki broj uloga tokom života, od kojih će svakako biti najzapaženije u filmovima “Spartak” (1960), “Dvadeset hiljada milja pod morem” (1954), “Staze slave” (1957) i, “Obračun kod OK Korala” (1957).

Lik Kirka Daglasa se pojavljivao i u stripovima, nekada rađenim po ulogama iz filmova koje je igrao, a nekada je samo njegov lik uziman kao inspiracija. Tu su stripovi poput Asteriksa, Taličnog Toma, Spartaka, Indian Fighter i slično…

GALERIJA – KIRK DAGLAS U STRIPU:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x