The Punisher: Kako izgleda nemilosrdni osvetnik u radovima Alex Ross-a (GALERIJA)

0

Punisher je dobro poznat strip junak Marvelovog univerzuma, a mi vam danas predstavljamo Punishera onakvog kakvog ga je oslikao čuveni strip crtač Alex Ross.

nemilosrdni osvetnik stripblog

Punishera smo prvi put upoznali u februaru 1974. godine u 129. broju The Amazing Spiderman “Punisher uvek zvoni dvaput”, scenariste Džerija Konveja, crtača Rosa Andrua i  tušera Bakoja i Hanta. 

Pročitajte: “Panišer – Gore je dole, crno je belo”: Hajka na Panišera!

Frank Castle je definitivno lik koji ne može da se oceni kao negativac, ali njegov način, način na koji se bori protiv svega što je zločinačko, je takav da se odaje utisak da je ubačen u stripove kao ne tako pozitivan lik. Međutim, on se u svakoj epizodi, u kojoj se pojavljivao kao sporedni lik, uglavnom angažovan od negativaca ili jednostavno dođe sam zato što nešto pogrešno protumači, pokaje i uvidi svoju grešku. Tako on staje rame uz rame sa svojim dotadašnjim metama, superherojima i nastavlja svoju pravedničku borbu.

GALERIJA ILUSTRACIJA Alex Ross: 

Zaboravili smo da kažemo važan podatak, da je New York bio grad u kojem se prvi put pojavio The Punisher. On je započeo svoju karijeru strip junaka u karakterističnoj odeći, mada drugačijeg grafičkog prikaza od onog u serijalima gde se pojavljuje kao samostalan junak. Pojavio se u utegnutom kostimu sa karakterističnim, njegovim znakom prepoznavanja, belom, mrtvačkom glavom na crnoj majici. Crne su mu bile i pantalone, a bele čizme i rukavice. Kasnije će menjati izgled, neće se odreći crne majice i bele mrtvačke glave, ali biće mu dodata mnogo modernija odeća, sa kožnom jaknom ili mantilom i mnogo komotnijim pantalonama. Ovaj stil u kojem se pojavljuje 1974. godine, bio je prepoznatljiv za likove u Marvelovim, superherojskim stripovima, pa tako taj trend nije zaobišao The Punishera.

Punisher je bolna tačka svih kriminalaca, ali zaista bolna…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x