“Malci” i njihove ludorije, junaci detinjstva savremene dece! (VIDEO)

0

Malci ili popularni Minioni su mali, žuti likovi čuvenih animiranih filmova, koji su nastali 2010. godine od strane umetnika Pierre Coffina i Chris Renauda.

malci stripbblog

Prikaz strip i animiranog serijala “Malci”

Ovi junaci, mali, žuti nevaljalci koji se stalno susreću sa najneverovatnijim avanturama i upada u najveće nezgode, vesele i zabavljaju mnoge ljubitelje crtaća širom sveta, kako klince, i to one najmlađe, tako i stariju publiku. Malci su bukvalno za svaki uzrast.

Malci su, u vidu animiranih filmova objavljivani pod nazivom “Grozan ja”. Pod ovim nazivom izašla je animirana trilogija 2010, 2013. i 2017. godine, dok je animirani film “Malci” objavljen je 2017. godine. 2018. godine objavljen je i kratki animirani video, pod nazivom “Yellow is the New Black” koji traje svega četiri minute, urađen od strane  Serguei Kouchnerova i  Fabien Polacka.

Pročitajte: “Asteriks i Vercingetoriksova ćerka”: Borba tinejdžera protiv njihovih roditelja!

Trilogiju “Grozan ja” napisali su Cinco Paul i Ken Daurio, a glasove su pozajmljivali Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand… Za film “Malci” režiseri su bili Kyle Balda i Pierre Coffin, film je rađen po scenariju Briana Lynch-a, a glasove su davali Jon Hamm, Michael Keaton i filmska diva Sandra Bullock. 

Malci su urađeni i u formi stripa, a radili su ih scenarista Stefan Lapus i crtač Reno Kolen. U Srbiji su prva dva broja stripa “Banana” (2015) i “Čuvaj se zlica” (2016) objavila izdavačka kuća Darkwood na veoma kvalitetnom, masnom papiru u boji. Ove godine Strip-agent je objavio za hrvatsko tržište, u tvrdom povezu, boji i kvalitetnom papiru objavio prve tri epizode, ove dve navedene i epizodu “Viva le guzda!”. Strip je za svaki uzrast pogodan, jer Malci slabo pričaju, pa nema mnogo teksta.

novi baner

Ovo je veoma interesantan strip, kao i animirana serija, za kojom lude klinci, ali i starija publika svuda u svetu.

Jedan interesantan podatak o izgledu Malaca objavio je britanski list Telegraf 2017. godine. Oni su pokazali sliku jevrejske dece u nacističkom logoru, koja su nosila maske, identične izgledu Malaca, a ovu opremu su deca nosila prilikom eksperimenata koji su vršeni nad njima. 

malci stripbblog

Bilo kako bilo, Malce obožava čitav svet.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x